Tatlı Yapmak Zor Diyenlere Kolay Tatlı Tarifi! Bu Tarif Sayesinde 20 Dakikada Tatlı Yapabilirsiniz

Tatlı Yapmak Zor Diyenlere Kolay Tatlı Tarifi! Bu Tarif Sayesinde 20 Dakikada Tatlı Yapabilirsiniz

Sütlü tatlı sevenlere müjde! Bu haberimiz tam sizlik. Sadece 20 dakika da hazırlayabileceğiniz bu tatlıyla ani gelen misafirlerinizi şaşırtacaksınız. Sevdiklerinizden tam not aldığınız gibi bu tarife hayran kalacaksınız.

Sütlü tatlılar şerbetli tatlılara göre hazırlaması daha pratik ve hafif tadıyla her zaman ilk seçeneklerin başında geliyor. Tatlı krizlerinizi çok zaman kaybetmeden yapabileceğiniz bu tarifimizle çözeceksiniz. Hafifliğiyle diğer tarifleri geride bırakacak bisküvili muhallebi tarifimizle çat kapı gelen misafirlerinizi şok edeceksiniz. İşte bisküvili muhallebi tatlımızın tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 litre süt

1 yumurta sarısı

4 yemek kaşığı un

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 toz krem şanti

Üzeri için

2 paket yulaflı bisküvi

YAPILIŞI

Muhallebimize başlamadan önce rondoda bisküvilerimizi un haline gelene kadar çekelim. Tenceremize sütü, yumurtanın sarısını, unu, şekeri, nişastayı ekleyelim. Dibi tutması için sürekli karıştırmaya devam edelim. Muhallebi kaynayınca vanilyayı ve toz krem şantiyi ekleyip, mikserde çırpalım. Muhallebi pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.

tencere.jpg

BU TATLI ÇOK HAFİF...

Muhallebileri servis edeceğimiz kuplarımızı alalım. İçine önce 2 yemek kaşığı muhallebi daha sonra rondodan çektiğimiz bisküviden de 1 yemek kaşığı ekleyelim. Bu işlemi kuplar dolana kadar tekrarlayalım. Üzerine tercihe bağlı ceviz, fındık, antep fıstığı kırığı serpebilir, dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN....

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN