Tavuğu pişirmeden önce limonla ovalayın! Nedeni öğrenince şaşıracaksınız: Tavuğa limon sürmek bakın ne işe yarıyormuş?

Tavuğu pişirmeden önce limonla ovalayın! Nedeni öğrenince şaşıracaksınız: Tavuğa limon sürmek bakın ne işe yarıyormuş?

Tavuğu pişirmeden önce limon ile olduğunuzda neler olduğunu biliyor musunuz? Bu yöntemi deneyen şaştı kaldı. Bakın limona bulanmış tavuklar nasıl oluyormuş? İşte limon ve tavuğun gizli sırrı…

Oldukça lifli bir yapıya sahip olan tavuk eti çiğnenmesi ve hazmedilmesi açısından oldukça kolay bir besin olarak biliniyor. Diğer etlere oranla az miktarda yağ içeren tavuk eti birçok önemli vitamin ve minerali de bünyesinde barındırmaktadır. Evde en sık tüketilen protein kaynağı olarak bilinen tavuk hem lezzeti ile hem de fiyatıyla birçok kişinin tercihi oluyor. Tavuk pişirirken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalar bulunmaktadır. Limon ile tavuğu bir araya getirdiğinizde bakın ortaya ne çıkıyor?

TAVUK SEÇERKEN DİKKAT EDİN

  • Tavuk pişirme işleminden önce aldığınız ürüne dikkat etmeniz gerekmektedir. Fırında pişirmeyi düşünüyorsanız yağlı olan tavuğu tercih ederek kurumasının önüne geçebilirsiniz. Eğer tencerede pişireceksiniz de yağsız tavuklar tercihiniz olmalıdır.
  • Tavuk satın alırken genç ve körpe olup olmadığını anlamak için de tavuğun ayaklarındaki pulların parlak ve ince olmasına dikkat ediniz.
  • Dondurulan tavuklar besin değerini koruduğu için daha çok tercih edilmektedir.
  • Tavuk alırken göğüs kısmının daha dolgun olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Dolgun olmayan tavuklar bayatlık göstergesi olarak görülürken tavuğun Rengi pişirildiğinde de kırmızıya dönmektedir.
  • Tavuk etinin taze olup olmadığını ise nemli ve açık renkli olmasından anlayabilirsiniz.

tavuk-nar-gibi.jpg

TAVUK PİŞİRİRKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

  1. Tavuk pişirme aşamasında beyaz renginin kaybolmaması için sıcak suya koymadan hafif ateşte pişirmeye dikkat ediniz. Tavuk yemeklerinde tuz kullanımına en az seviyeye indirerek doğal arama verici olan baharat ve sarımsaktan yararlanabilirsiniz.
  2. Tavuğu haşlayarak tüketecek kişiler haşlama suyuna Bir diş sarımsak birkaç tane karabiber birkaç Defne yaprağı ve biraz da limon suyu ekleyerek tavuğun hem kolay pişmesini hem de lezzetli olmasını sağlayabilir. Tavuğu haşlama olarak tüketecek kişiler ise lezzetini ve aromasını arttırmak için havuç, soğan, kereviz sapı veya maydanozdan yararlanabilir.
  3. Tavuğu fırında pişirmeyi düşünenler ise fırınlama işleminden sonra tavuğu folyo kağıdına sararak tavuğun sertleşmesini önleyebilir daha yumuşak bir yapıda kalmasını sağlayabilirsiniz. Fırında tavuk pişirmenin en önemli püf noktası ise fırın tepsisi ile tavuğun büyüklüğünün hemen hemen aynı oranda olmasıdır. Tavuktan daha büyük bir tepsi tercih etmeniz durumunda ise tavuğun eriyen yağları boşa akar ve tavuğunuz yanabilir. Fırında yaptığınız tavuk göğsünü kurumaması için tavuk göğsünü tepsiye butları birbirine üzerine olacak şekilde çapraz koyduktan sonra pişirme sürelerini yarı zamanı geldiğinde butları sırt üstü yatırarak daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz

tavuk-kizartmasi.jpg

KIZARMIŞ TAVUK NASIL YAPILIR?

  • Nar gibi kızarmış bir tavuk elde etmek için uygulayabileceğiniz yöntemler şu şekildedir:
  • Tavuğun üzerine limon suyu sürmek,
  • Tavuğu haşladıktan sonra her tarafına yağ sürmek ve una batırıp öyle fırına vermek,
  • Tavuğu fırına vermeden önce üzerine sürülen yağa ya dа karışıma çok az şeker ilаve etmek,
  • Tavuğun pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürmek,

tavuk-limon.jpg​​​​​​​

TAVUK ETİ NASIL YUMUŞAK KALIR?

  • Pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile ovalayıp üzerine ve içine limon rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Tavuğun içerisine birkaç adet Adaçayı yaprağı ve limon dilimi yerleştirebilirsiniz.
  • Tavuk etinin beyaz ve yumuşak olması için de süt içerisinde birkaç saat bekletmek yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN