Tekirdağ Köftesini Hiç Bu kadar Lezzetli Görmediniz! Bu Tarif Sayesinde Nefis Tekirdağ Köftesi Yapabilirsiniz

Tekirdağ Köftesini Hiç Bu kadar Lezzetli Görmediniz! Bu Tarif Sayesinde Nefis Tekirdağ Köftesi Yapabilirsiniz

Küçük büyük demeden herkesin bayılarak yediği tadı damaklardan çıkmayan tekirdağ köftesinin nasıl mükemmel ve lezzetli bir şekilde yapıldığını öğrenmek istermisiniz? Yöresel yemeklerimizden tekirdağ köftesini hem lezzetli hemde pratik şekilde yapmak istiyorsanız ozaman doğru haberimize geldiniz. Tadı diğer köftlere benzemeyen kendine has tadıyla ve kokusuyla tekirdağ köftesi nasıl yapılır ince detaylarıyla sizlerle paylaşıyoruz.

Trakya bölgesinin en meşhur köftesi olan tekirdağ köftesi, lezzetiyle herkesi büyülemeyi başarıyor küçük büyük demeden herkesi sevgilisi olan tekirdağ köftesi eşsiz lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak.

Trakya'ya ait danaların döş bölgesinden alınan az yağlı kıymasıyla özel olarak hazırlanan harcı ile bir araya gelerek hazırlanan tekirdağ köftesi büyüleyici lezzetiyle damak çatlatmaya devam ediyor. Sizde sevdiklerinize ve ailenize vazgeçilmez tarif olan gerçek tekirdağ köftesini hazırlamak istiyorsanız hızlıca tarifimize geçelim..

TEKİRDAĞ KÖFTESİ MALZEMELERİ

1 Kg az yağlı kıyma

1 orta boy soğan

2 adet diş sarımsak

2 dilim ekmek

1 kahve fincanı irmik

1 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

Tuz

Karabiber

Kimyon

Pul biber

TEKİRDAĞ KÖFTESİ HAZIRLANIŞI

İlk olarak ekmeklerimizi ıslatıp yumuşatıyoruz ve derince bir kabın içine yerleştiriyoruz. Sonra kabımızın içine kıyma, tuz ve baharatlarımızı ilave ediyoruz.
Kabımızın içinde birleştirdiğimiz malzemeleri yoğurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurma işlemi gerçekleştiriyoruz.

kofte.jpg
Devamında soğanımızı rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz bu işlemi bitirdikten sonra hazırladığımız soğanı yoğurduğumuz kabın içine ilave ediyoruz ve üstünede sarımsağı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
Son olarakta yumur, irmik ve karbonatı da ekleyip yaklaşık 10 dakika daha yoğurma işlemi gerçekleştiriyoruz.

kofte-2.jpg

Hazırladığımız tekirdağ köftesi harcını üzerini streçle kapatarak en az 1 gece olmak üzere buzdolabına yerleştirip dinlenmesi için beklemeye alıyoruz.
1 gece dolapta beklettiğimiz harcımızı çıkarıyoruz ve parmak boyutunda şekillendiriyoruz. Son olarak tekirdağ köftemizi yağsız tavada veya ızgarada pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN