Tost yaparken kuruyan ekmeğe son! Tostçuların bu yöntemiyle lezzeti bile değiştirecek, işte tost yapmanın incelikleri

Tost yaparken kuruyan ekmeğe son! Tostçuların bu yöntemiyle lezzeti bile değiştirecek, işte tost yapmanın incelikleri

Tost, hem pratik hem lezzetli olmasının yanı sıra günün her saatinde severek tüketebileceğimiz bir yiyecek. İçine istediğimiz şekilde hazırlayabileceğimiz tostun en önemli püf noktasını da sizlere paylaşıyoruz. En meşhur tostçuların sır gibi sakladığı yöntem sonunda ortaya çıktı. İşte o sır gibi saklanan püf nokta...

İyi tost için iyi malzeme şart olsa da en önemli noktalardan biri de pişirme yöntemidir. En meşhur tostçuların da kullandığı bu yöntem ile tostunuzun içi yumuşacık dışı çıtır çıtır olacak. Her ne kadar tost yapmak çok basit gibi görünse de eğer doğru şekilde yapmazsanız istediğiniz lezzeti elde edemezsiniz.

Öncelikle lezzetli bir tost elde etmek için iyi ısıtabilen bir tost makinesine ihtiyaç vardır. Ev tipi makinelerin çok büyük çoğunluğu termostatlı olduğundan, orta dereceye alınca hemen ısınır ve kapanır, üst dereceye alınca da ekmeği kurutup yakar. O yüzden makinenin başında bekleyip ısı ayarını manuel olarak yapmak gerekir. Büfelerde kullanılan makineler bu iş için daha uygundur.

ttt.jpg

Orta derecede ısıtılan makinenin içine tostlar konulunca plakalar soğuyacağından ısı elle yüksek dereceye alınır ve ilk aşamada ısınması sağlanır ancak makinesi ve ekmeğine bağlı olarak bir süre sonra orta dereceye almak gerekir ki ekmekler yanıp kurumasın. İkinci önemli nokta ise, asla ve kati surette ıslak bez sıkarcasına makinenin kapağına bastırılıp ekmekler ezilmez. bunu yapınca sıkışan ekmek molekülleri ısıyla birlikte sertleşip taş kıvamını alır. Makinenin kapağını kapatıp, kendi ağırlığıyla basmasını beklemek gerekir. Tereyağı ise kızarmaya yakın konulmalıdır.

todt.jpg

Burada en önemli püf nokta tostun içine ne koyduğunuzdan bağımsız olarak, makinenin ısı ayarını el ile yapmak. Önce yüksek sıcak, sonra ise orta sıcaklık idealdir. Ve asla makinenin üstüne el ile basıp ekmeği ezmeyin. Yağıysa kızarmaya yakın sürün. Usta ellerden çıkmış gibi olan o tostu elde etmiş olursunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN