Tulumba Tulumba Olalı Bu Kadar Lezzetli Olmadı! Evde Tulumba Tarifi Pastaneyi Aratmıyor

Tulumba Tulumba Olalı Bu Kadar Lezzetli Olmadı! Evde Tulumba Tarifi Pastaneyi Aratmıyor

Geleneksel tatlılarımız arasında yerini alan şerbetli tatlıların başında gelen ve hemen hemen herkesin severek yediği tulumba tatlısının püf noktalarıyla hazırlanmış tarifini öğrenmek istermisiniz? Çıtır çıtır lezzetiyle tulumba tatlısı yapmak oldukça kolay ve pratik. Sizde lezzetiyle damakları çatlatan tulumba tatlısı tarifimizi öğrenmek istiyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

Yapılışı olduça kolay olan çıtır çıtır akışkan şerbetiyle tulumba tatlısını sizde evinizde hazırlamak için doğru habere geldiniz. Çoğu zaman dışardan aldığımız tulumba tatlısını evinizde hem ekonomik hemde kolay bir şekilde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Sizde kendi tulumba tatlınızı yaparak ailenizin meşhur tatlıcısı olun. İnce ayrıntılarıyla ve püf noktalarına değineceğimiz tulumba tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz..

TULUMBA TATLISI MALZEMELERİ

3 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı limonun suyu
1 çay kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı tuz
Tulumba tatlısını kızartmak için ayçiçek yağı

TULUM TATLISI ŞERBETİ İÇİN

3 bardak su
3 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limonun suyu

TULUMBA TATLISI HAZIRLANIŞI

ilk olarak tulumba tatlımızın şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerimize ekleyelim kaynatmaya başlıyalım. Kaynakdıktan sonra 30 dakika civarında koyu kıvama gelene kadar kaynatalım ve limon suyumuzu ekleyerek şerbeti ılık sıcaklığa erişmesini bekleyelim. Şerbetimiz ılıdıktan sonra tam anlamıyla soğuması için buzdolabına koyalım.

Tulum tatlısı hamuru için tencerimize ilk olarak suyu, ve tereyağını ekliyoruz ardından şeker ile tuzu ilave ederek kaynatmaya başlıyoruz.

Unu eleyerek kaynamakta olan su karışımının içine ekliyoruz ve anında karıştırmaya başlıyoruz, ocağında altına kısarak 4-5 dakika arası durmadan karıştırıyoruz. Hamuru bu şekilde pişiriyoruz.

Hamuru soğumaya almak için kenara koyuyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.

tulumba.jpg

Hamur dinlendikten sonra yumurtaları alıp hamurun içine ilave ediyoruz ve mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Sonra üstüne limon suyu ve irmiği ekledikten sonra 5 dakika civarında ayarı yüksek şekilde karıştırmaya devam ediyoruz.

Geniş olacak şekilde bir tenceremizi ayarladıktan sonra ayçiçek yağımızı tencerenin içine döküyoruz ve yüksek ayarda ısıtıyoruz. Büyük bez sıkma torbasına yıldız uç takarak torbanın yarısıne gelecek şekilde hamuru içine koyuyoruz. Hazırladığımız hamurdan göz kararı ile tencerenin içine istediğiniz boyutta sıkıyorsunuz ve makas yardımıyla kesiyorsunuz.

tulumba-2.jpg

Bu noktada tulumbaların çıtır çıtır olması için ocağın altını kısık ateşe alıyorsunuz ve ara ara kevgir ile karıştırarak karemel rengini alana dek pişirin.

Pişen tulumbaları soğuk şerbete alıyoruz ve 2-3 dakika civarında bekletiyoruz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN