Türk kahvesini böyle yapanlar köpüğünden içemiyor! İşte şeflerin tarifiyle soğuk suyla Türk kahvesi yapımı

Türk kahvesini böyle yapanlar köpüğünden içemiyor! İşte şeflerin tarifiyle soğuk suyla Türk kahvesi yapımı

Türk milletinin baş tacı sıcak içeceklerden biri olan Türk kahvesi büyük küçük demeden cinsiyet fark etmeksizin herkes tarafından çok sevilip tüketilmekte. Özellikle Türk kahvesinin bol köpüklü olması milletçe tercihimizdir. Peki bol köpüklü Türk kahvesinin yöntemi nedir?

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne giren ilk içecek olma şerefini taşıyan Türk toplumu olarak baş tacı içeceklerimizden biri olan Türk kahvesi gelenek ve göreneklerimizde önemli bir yer tutmakta. Kahve çekirdeğinden elde edilen ve çok ince öğütülerek elde edilen Türk kahvesi, hem güçlü tadı hem de özel hazırlama ve servis yöntemleriyle dünya çapında ün kazanmıştır. Türk kahvesi yapımı artık otomatik makineler sayesinde oldukça kolay olsa da bakır cezvelerde kömür ateşinde yapıldığında lezzeti gerçekten bir başka oluyor.

Türk kahvesi üzerine yapılan araştırmalar, Türk kahvesinin kendine has kokusu ve tadıyla Güney Etiyopya'dan tüm dünyaya yayıldığını gösteriyor. 1517'de Yemen'de vali olarak görev yapan Özdemir Paşa, bu kahveyi tatmış ve İstanbul'a getirmişti. Artık her lokantada bulunan bu özel lezzet, ilk bulunduğunda kahve meyvelerinin kaynatılmasıyla hazırlanmıştır. Daha sonra kahve çekirdekleri kavrulur ve öğütülür. Türk kahvesi de dünyada öğütülmüş olarak servis edilen tek kahve çeşididir. Türk kahvesi pişirmenin en temel yolu taze Türk kahvesi kullanmaktır. Bayat kahve ne kadar güzel pişirilirse pişirilsin düzgün sonuç alınması zorlaşıyor. Bu nedenle Türk kahvesini muhafaza ederken kokusuz, serin ve kuru yerde saklamak önemli.

800x420-turk-kahvesinin-faydalari-nelerdir-turk-kahvesi-nasil-yapilir-1525160577297.jpg

TÜRK KAHVESİNİ BÖYLE YAPANLAR KÖPÜĞÜNDEN İÇEMİYOR! İŞTE ŞEFLERİN TARİFİYLE SOĞUK SUYLA TÜRK KAHVESİ YAPIMI

Kahveyi pişirirken kullanılacak su da oldukça önemli. Kahveye kullanacağız suyun klorsuz olması gerekiyor. Kahvenin köpürmesi için soğuk su kullanmaya dikkat edin. Çünkü soğuk su, sudaki maksimum oksijen içeriğini ve dolayısıyla potansiyel olarak daha fazla köpük sağlar. Su sıcaklığı bu süreçte önemli bir rol oynar çünkü çok sıcak su aşırı ekstraksiyona neden olarak acı kahveye neden olabilir. Daha önce de söylediğiniz gibi, musluktan ılık su alıp kaynatmak, suyun oksijen seviyesinin büyük oranda düşmesine neden olabilir. Kahvenizin aromasının bu şekilde değişeceğini fark edeceksiniz. Kahve yapmak için taze, soğuk su kullanılmalıdır. Özellikle bol köpüklü aromalı bir kahve içmek istiyorsanız mutlaka kahvenizi bakır cezvede pişirmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN