Üç beyazdan uzak duranlara muzlu chia puding tarifi! Eltiniz kilo verince çatlayacak

Üç beyazdan uzak duranlara  muzlu chia puding tarifi! Eltiniz kilo verince çatlayacak

Chia tohumları, yüzyıllar boyunca diyetlerin temel yiyeceklerinden biri olmuştur. Bugün tohumlar, sağlıklı bir bedene sahip olmak için gösterdiği yararlar nedeniyle herkesin ilgisini çekiyor. İşte sizde diyetinizde sağlıklı bir tatlı arıyorsanız mutlaka bu tarifimizi denemelisiniz...

Chia tohumu kaliteli lif ve protein, zengin vitamin, mineral ve antioksidan içeriğiyle sağlıklı ve glüten içermeyen bir besindir. Chia tohumu faydalı içeriğinin yanı sıra doyurucudur. Chia tohumu, çeşitli T hücreleri ve B hücreleri de dahil olmak üzere bağışıklık sistemi için faydalar sağlamaktadır. Omega-3, doğuştan gelen bağışıklık hücrelerinin işlevini destekler. Tohumlar, yoğun lif içeren ve sağlıklı yağlara sahip olan yapısı nedeniyle vücudun insülin düzeylerini dengelemesine yardımcı olurken bağırsak hareketlerinin de düzenli hale gelmesini sağlıyor. Chia, enerjinizin ve metabolizma hızınızın artmasına yardımcı olur. İçerdiği kalsiyum sayesinde kemiklerin daha güçlü hale gelmesine yardımcı olan chia, sahip olduğu bor miktarı ile kemiklerin ve kasların sağlıklı büyümesini sağlar.

100 Gram Chia tohumunun içeriği şu şekildedir.

Kaloriler: 486

Yağ: 31 g

Doymuş Yağ: 3,3 g

Çoklu Doymamış Yağ: 24 g

Tekli Doymamış Yağ: 2,3 g

Trans Yağ: 0,1 g

Kolestrol: 0 mg

Sodyum: 16 mg

Potasyum: 407 mg

Karbonhidratlar: 42g

Diyet Lifi: 34 g

Şekerler: 0 g

Protein: 16

Kalsiyum: 631 mg

Demir: 7,7 mg

Magnezyum: 335 mg

MALZEMELER

2 su bardağı badem sütü

5 yemek kaşığı chia tohumu

1 adet olgun muz

1 çay kaşığı vanilya özütü

1 yemek kaşığı bal

Üzerini süslemek için:

Yarım muz

YAPILIŞI

Diyetinize tam anlamıyla uyacak efsane lezzet muzlu chia puding için elimize uygun bir kap alalım. İçine badem sütünü, chia tohumlarını ekleyip ve güzelce karıştıralım. Şimdi de chia tohumlarının dinlenip jel kıvamını alması için kabımızın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına koyalım ve yaklaşık 30 dakika kadar bekletelim. Eğer verdiğimiz bu sürede chia tohumları jel kıvamına gelmediyse biraz daha bekletebilirsiniz. Jel kıvamına gelen pudingimizi buzdolabından alalım. İçine bal ve vanilya özütü ilave ederek karıştıralım.

muzlu-chia-puding.webp

BU LEZZET SİZİ TIĞ EDECEK

Son olarak muzun kabuklarını soyup, çatalla iyice ezelim ve pürüzsüz bir kıvama gelince pudingin içine ekleyelim. İyice karıştırın, dilerseniz blendardan da geçirebilirsiniz. Servis kuplarımıza ya da kaselerimize hazırladığımız pudingleri eşit bir biçimde paylaştıralım. Üzerini muz dilimleri ile süsleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN