Anne Köftesi Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmadı! İşte Meşhur Anne Köftesi Tarifi

Anne Köftesi Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmadı! İşte Meşhur Anne Köftesi Tarifi

Çocukluğuna geri dönmek isteyenlere mis gibi dumanı üstünde anne köftesini sizler için paylaştık. Peki her yediğimiz de bizi geçmişe götürüp anılara daldıran bu lezzet nasıl yapılır? Sahi annelerimiz bu köfteleri nasıl yapıyordu? İşte tüm sorularınızın cevabı haberimizde saklı...

Tadıyla, kokusuyla, lezzetiyle ahh o anne köfteleri... Annelerin artan veya bayatlayan malzemeleri değerlendirmek için yaptığı enfes tarifler arasında yer alan anne köftesini büyük küçük herkes çok seviyor. Davet sofralarınızda da sunabileceğiniz bu yemek misafirlerinize nostalji yaşatacak. İsterseniz canınızın istediği her an yiyebilmek için fazla yapıp buzluğa da koyabilirsiniz. İşte anne köftesinin sırlarını bütün ayrıntılarıyla paylaştık...

MALZEMELER

Yarım kilo orta yağlı dana kıyma

1 yumurta

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

Galeta unu veya ekmek içi

Maydonoz

Pulbiber

Karabiber

Kırmızı toz biber

Köfte baharatı

Kimyon

Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyelim. Soğanın suyunu elimizle sıkıp, kıymanın üzerine ekleyelim. Galeta unu yoksa kalan yada bayatlayan ekmeklerinizi ıslatıp kıyma harcına ekleyin. Anne köftesinin püf noktalarından birincisi kıymanızı alırken kasabınızdan kıymayı iki defa çekmesini istemelisiniz. İkinci püf noktası ise kullanacağınız ekmeğin sadece iç kısmını almalısınız, kabuk kısmını kullanmıyoruz.

kiymali-harc.jpg

KİM BU LEZZETE KARŞI KOYABİLİR Kİ?

Kıymalı harcımıza yumurtayı, havanda ezdiğimiz sarımsakları, ince kıyılmış maydonozları ve tüm baharatları ekleyip, güzelce yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde koparıp, elimizle şekil verelim ve tavada kızartalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN