Bu Fırında Köfte Patates Tarifi Parmakları Yedirir! İşte En Lezzetli Köfte Patates Tarifi Sırrını Paylaşıyoruz!

Bu Fırında Köfte Patates Tarifi Parmakları Yedirir! İşte En Lezzetli Köfte Patates Tarifi Sırrını Paylaşıyoruz!

Akşam yemeği için ne pişirmeliyim? Diye düşünüyorsanız köfte ve fırınlanmış patatesi deneyin. Fırında pişen bu lezzete bayılacaksınız. Yanı çok yakışacak pilav ve ayran ile lezzetli bir menü olacak. Fırında patatesli köfte nasıl yapılır? İşte Fırında Köfteli Patates tarifi ve malzeme listesi.

Lezzetli ve sulu sulu köfte yapmak isteyenler için köfte tarifi çok iyi bir alternatif ve lezzetli bir tada sahip. Çocuklarınızın da severek yiyeceği hem az malzemeli hem de pratik bir yemek olan fırında köfte patates sizlerin de vazgeçilmezi olacak. Fırında köfteli patates nasıl yapılır? Fırında pişireceğiniz sulu köftelerin tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktaları. Detaylar haberimizde.

FIRINDA KÖFTE PATATES MALZEMELERİ

2-3 adet patates
2-3 adet yeşil biber
2 adet domates
Sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı domates salçası

Köftesi için:

Yarım kg kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet yumurta
Yarım su bardağı kadar ufalanmış bayat ekmek içi veya galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber

FIRINDA KÖFTE PATATES HAZIRLANIŞI

Önce köfteler hazırlanır. Bunun için soğanı birkaç parçaya bölün ve sarımsak ve yumurta ile birlikte mutfak robotundan geçirin. Kıymaya ince soğan ve sarımsak eklenir.

haberici1-003.jpg
Köfteler galeta unu, baharat ve tuz eklenerek yoğrulur. Malzemeler iyice harmanlandığında küçük parçalar kesilerek köfte haline getirilir. Patates ve köfte kızartılır. Patatesler dilimler halinde kesilir.

haberici2-003.jpg

Yağı tavada ısıtıp köfteleri ve patatesleri hafifçe kızartın. (Patateslerin fazla pişmesine gerek yok.) köfte ve patates güveçte pişirilir. Bütün köfteler ve patatesler kızartıldığında güveç kabına alınır ve üzerlerine sıcak su ile salça gezdirilir.

haberici3-001.jpg
Domates dilimleri ve biberlerle süslenmiş fırın tepsisi fırına verilir. Kısık ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

FIRINDA KÖFTE PATATES TARİFİNİN PÜF NOKTALARI NELER?

Köftelerin çok iyi olması için köfte harcının iyice yoğrulması ve malzemelerin kendi aralarında harmanlanması gerekir.
Köftelere lezzet veren soğan köftelerin vazgeçilmezidir.
Yoğurduğunuz köfteleri 10 dakika dinlendirmelisiniz.
Köfte ve Patatesinizi pişirirken sıcaklığı ve pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarladığınızdan emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN