Yaz Aylarında İçinizi Ferahlatmak İstiyorsanız Soğuk Buğday Çorbasını Denemelisiniz

Yaz Aylarında İçinizi Ferahlatmak İstiyorsanız Soğuk Buğday Çorbasını Denemelisiniz

Sıcak günlerde içinizi ferahlatacak mis gibi nane kokulu bir çorba arıyorsanız doğru adrestesiniz. Buz gibi içinizi ferahlatacak hem de en sağlıklısından mis kokulu soğuk buğday çorbamızı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz..

Sıcak yaz günlerinin kavurucu sıcaklarından içiniz mi bayıldı? Şöyle fresh bir şeyler olsa da hem içsek hem de karnımızı doyursak mı diyorsunuz? Haberimizde paylaştığımız bu mükemmel yaz çorbası tam size göre. Yağsız ve hafif oluşu ile hemen hemen herkes tarafından tercih edilen soğuk buğday çorbası oldukça da besleyici ve doyurucu. Aynı zamanda soğuk buğday çorbasını diyet yapan kişiler de güvenle tüketebilirler. Çoğu yörede soğuk buğday çorbası farklı isimlerle de anılıyor. Bunlar ayran aşı çorbası, yaz çorbası, dövme çorbası. Bu çorba soğukluğuyla hararetinizi alırken aynı zamanda da içindeki buğday ve nohut gibi besleyici gıdalar olduğu için de doyuruyor. Bu çorbayı ev halkınıza yapabileceğiniz gibi misafirlerinize de güvenle yapabilirsiniz. İşte çorbamızın tarifi;

MALZEMELER

2 kase aşurelik aşurelik buğday

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 buçuk su bardağı yoğurt

İsteğe göre;

Taze nane

Kuru nane

1 tatlı kaşığı tuz

Soğuk su

YAPILIŞI

Soğuk buğday çorbası için öncelikle aşurelik buğdayı süzgeçte suyun altında çok iyi yıkayalım. Tamamen temiz su altından çıkana dek yıkayalım. Buğdayımızı tencereye koyalım ve kapağını kapatmadan öncelikle kaynamaya bırakalım. Buğday kaynayınca üstünde köpükleri oluşacaktır. Bu köpükleri kaşıkla alalım ve tencerenin ağzını kapatalım. Dilerseniz buğdayınızı düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz. Hatta akşamdan buğdayınızı ıslatırsanız buğdaylar şişeceği için buğdayı pişirmesi daha da kolay oluyor. Buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Nohutlarımızı da yumuşayana kadar haşlayıp pişiriyoruz. Şimdi bütün malzemeleri birleştirmeye sıra geldi. Derin bir tencereye yada kaba pişip soğumuş olan buğdayı, haşlanıp soğumuş olan nohutu, yoğurdu, kuru naneyi ve tuzu ekleyelim. Güzelce bu malzemeleri karıştıralım.

ayran-asi-e1552317118236-1280x720.jpg

BU ÇORBA İÇİNİZİ FERAHLATACAK

Üzerine soğuk suyu kontrollü bir şekilde koyarken aynı zamanda bir elimizle de hiç bırakmadan karıştıralım. İşte soğuk buğday çorbamız hazır. Soğuk buğday çorbasını servis yapacağınız zaman üzerini taze nane yaprakları ile süsleyebilir yada soğuk buğday çorbasının içine ince ince taze naneleri kıyıp koyabilirsiniz. Soğuk buğday çorbanızın hemen ılımaması için içine buz küpleri de koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN