Yemekten bile önce bitiyor! Her yemeğin yanına yakışan yoğurt soslu patates tarifini kesin deneyin

Yemekten bile önce bitiyor! Her yemeğin yanına yakışan yoğurt soslu patates tarifini kesin deneyin

Patatesle hangi salatayı yapsam diye düşünüyorsanız size mükemmel bir tarifimiz var. Kapış kapış gidecek olan yoğurt soslu patates tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte yoğurt soslu patates tarifi...

Ara öğünlerinize yada davet sofralarınıza hem şık sunumu hem de damak çatlatan lezzeti ile yoğurt soslu patates tarifimiz damga vuracak. Mutlaka yapmanızı tavsiye ettiğimiz yoğurt soslu patates tarifimizi hem ev halkınız hem de evinize gelen misafirleriniz çok beğenecek. Yoğurt soslu patates tarifimizi akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak da sunabilirsiniz. Her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız yoğurt soslu patates adeta kapış kapış bitecek. İşte efsane lezzet yoğurt soslu patatesin ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

4 adet büyük boy patates

Karabiber

Tuz

Yoğurtlu sosu için:

3 su bardağı yoğurt

3 diş sarımsak

Üzeri için:

Sıvıyağ

Pul biber

Kuru nane

YAPILIŞI

Yoğurt soslu patates tarifimiz için öncelikle patateslerimizi soyalım ve dörde bölü haşlayalım. İyice yumuşayıp haşlanan patatesleri bir çatal yardımı ile yada patates ezicisi ile ezelim. Patatesin çok fazla püre haline gelmemesine dikkat edelim. Yoğurt soslu patatesin en önemli özelliği çatalla yediğiniz zaman çatalınıza patates tanelerinin de gelmesidir. Patatesleri ezerken aynı zamanda tuzunu ve karabiberini de atalım.

basliksiz-8.jpg

HER ÇATALDA AYRI BİR LEZZET

Ezdiğimiz patatesleri servis tabağına yayalım. Bir kabın içinde yoğurdu ve havanda ezdiğimiz sarımsakları iyice çırpalım. Sarımsaklı yoğurt karışımımızı patateslerin üzerine gezdirelim. Son olarak yoğurt soslu patates tarifimizin yağlı sosunu yapalım. Bunun için de sos tavasına sıvıyağı koyalım. Yağ ısınınca içine pul biberi ve naneyi ekleyelim. Yağ kızınca yoğurtlu sosun üzerine gezdirelim. İşte yoğurt soslu patates tarifimiz hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN