Yemesiyle, yapılışıyla herkesi büyüleyen etsiz köfte tarifi! Etsiz olduğunu kimse anlamayacak!

Yemesiyle, yapılışıyla herkesi büyüleyen etsiz köfte tarifi! Etsiz olduğunu kimse anlamayacak!

Kıyma olmadan da köfte yapabilirsiniz! Vejetaryenler ve et alamayanlar! Hemen bu tarifi deneyin! Bayılacaksınız! Yapılışıyla, yemesiyle baş döndürücü bir lezzet... Tarifi tam damağınıza layık...

Kıyma fiyatlarındaki artış, birçok vatandaşı alternatif lezzetlere yönlendiriyor. Son dönemin favori tatlarından biri olan patates köftesi, hem ekonomik hem de damakları şenlendiren bir seçenek olarak sofralarda yerini alıyor. İşte, pratik ve lezzetli patates köftesi tarifi:

MALZEMELER

3551.jpg

8 adet patates

2 yumurta

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Karabiber

1 su bardağı ayçiçeği yağı (kızartmak için)

Yarım su bardağı susam (üzeri için)

2 yumurta (üzeri için)

1 çorba kasesi un (üzeri için)

1 çorba kasesi mısır unu (üzeri için)

YAPILIŞI

01-mb5l.jpg

Patateslerin kabuklarını soyup, özenle haşlayın. Ardından, haşlanmış patatesleri nazikçe süzüp, ılımalarını bekleyin.

Oda sıcaklığındaki bu enfes patatesleri, geniş bir kabın içinde özenle rendeleyin. Şimdi, sıra geldi yumurtalara, un, tuz ve karabiberle patatesleri muhteşem bir uyumla buluşturmaya.

Hazırlığın doruğunda, rendelenmiş kaşar peyniri sahneye çıkıyor. Onu da ekleyip, karışımı adeta bir sanat eseri gibi yoğurun. Şimdi elinizi una bulayarak, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, eşsiz silindir şekilleri verin.

Ayrı ayrı kaplara, nefis susamı, akıcı unu ve mısır ununu alın. Yumurtaları da bir başka kapta hünerle çırpın.

Hazırladığınız eşsiz patates köftelerini önce akıcı una, ardından özenle çırpılmış yumurtaya, ardından mısır ununa ve son olarak da o muhteşem susama bulayarak kaplayın.

Şimdi, altın rengine dönene kadar ısınmış ayçiçek yağında bu harika lezzetleri kızartın. Sonrasında, kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını nazikçe süzün.

Eğer bu harika patates köftesini atıştırmalık olarak sunacaksanız, yanında ince doğranmış soğan halkalarıyla servis yaparak misafirlerinizi büyüleyin. Şimdiden, bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN