Yoğun kar yağışı geri geliyor! Kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uyardı | Son dakika haberleri

Yoğun kar yağışı geri geliyor! Kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uyardı | Son dakika haberleri

Yoğun kar yağışı yurdu etkisi altına alacak. Peki, kar yağışı ne zaman başlayacak ve hangi bölgelerde etkili olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada soğuk ve yoğun kar yağışının, cuma günü itibariyle Marmara'yı etkisi altına alması bekleniyor. Kar yağışı, cumartesi günü İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde etkili olacak. Anlık hava durumu raporu ve son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz. 

Türkiye soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Yapılan son tahminlere göre görece güneşli ve sakin geçen bu haftanın ardından gelecek olan soğuk ve kar yağışlı havanın, cuma günü Trakya'dan başlayarak Marmara'yı etkilemesi bekleniyor. Hangi bölgelerde kar yağışı olacak? Yetkililer vatandaşları sağanak yağmur ve ardından gelecek olan kar yağışına karşı tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyardı. Haftasonu beklenen hava durumu tahmini ve son dakika kar yağışı bilgileri haberimizde. 

17-01/04/okullar-tatil-mi-istanbul-da-yarin-okullar-tatil-mi-kar-yagisi-istanbul-31-arali-1451481183.jpg

TÜRKİYE GENELİ ANLIK HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, çok bulutlu havanın hüküm sürdüğü Trakya'da yarın sağanakların etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma gününden itibaren ise soğuk hava sisteminin etkisiyle sağanakların Trakya'da yoğun kar yağışına dönüşeceği ve Marmara Bölgesi'ni etkileyeceği öngörülüyor. Tahmine göre, kar yağışı cumartesi günü İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerini etkileyecek. Pazar günü ise Trakya ile Ege kıyıları ve Akdeniz hariç yurdun tamamında etkili olacak. Hava sıcaklıkları kar yağışlı bölgelerde cuma gününden itibaren hissedilir ölçüde düşecek.

17-01/04/fft99_mf5141547.Jpeg

GÜNEY MARMARA'YA DONDURUCU SOĞUK GELİYOR

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Bilecik'te cuma günü başlayacak kar yağışıyla hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin altında seyredecek. Yarın hava sıcaklığının 11 dereceye yükseleceği Bursa'da cuma günü kar yağışının başlaması bekleniyor. Yağışın etkisiyle düşecek hava sıcaklıklarının cumartesi ve pazar günü en yüksek sıfırın altında 3 derece olacağı tahmin ediliyor. Gece sıcaklıklarının sıfırın altında 9 dereceye kadar ineceği Bursa'da, hafta sonunda mevsim normallerinin altında sıcaklık görülecek.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

17-01/04/harita.jpg

Kar kalınlığının 2,25 metre olduğu kış turizminin merkezi Uludağ'da cuma günü başlayacak kar yağışının hafta sonunda da sürmesi bekleniyor. Hafta sonunda Bilecik'te gündüz hava sıcaklığının sıfırın altında 4, gece ise sıfırın altında 9 dereceye düşeceği tahmin ediliyor. Balıkesir'de cuma günü başlayacağı öngörülen kar yağışının cumartesi ve pazar günü de etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının cumartesi günü en düşük sıfırın altında 7, en yüksek sıfırın altında 3, pazar günü ise gece sıfırın altında 10, gündüz de sıfırın altında 4 derece olacağı tahmin ediliyor. Çanakkale ve Yalova'da da hafta sonunda gündüz sıcaklığının sıfırın altında 2, gece sıcaklığının ise sıfırın altında 7 dereceye düşeceği öngörülüyor.

17-01/04/siddetli_yagis_uyarisi.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; gece saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Çanakkale'nin güney ilçeleri, Balıkesir'in kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin düşmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara

Parçalı zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısının, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Çanakkale'nin güney ilçeleri ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege

Parçalı, güney kesimleri ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarının, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların gece saatlerinden sonra Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu Antalya'nın doğu ilçeleri ve batı kıyı ilçeleri ile gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz'in yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Ankara ve Eskişehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra Düzce ve Bolu çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  

Orta Ve Doğu Karadeniz

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

İzmir  parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12°C

İstanbul parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı:5°C

Bursa  parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı: 10°C,

Adana  parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu:12°C

Ankara  parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı: -4°C, 

Konya   parçalı ve çok bulutlu -3°C

Bolu parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra kar yağışlı: 0°C

Trabzon   parçalı ve az bulutlu :10°C

Elazığ  parçalı ve çok bulutlu:3°C

Diyarbakır parçalı ve çok bulutlu :6°C

Gaziantep  parçalı ve çok bulutlu 7°C

Mardin  parçalı ve çok bulutlu 4°C

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN