WhatsApp'tan eşleri küstürecek özellik! Mesajlar artık şifreli olacak

WhatsApp'tan eşleri küstürecek özellik! Mesajlar artık şifreli olacak

WhatsApp, yeni özelliğini test ediyor! WhatsApp sohbetleri şifreli olacak! WhatsApp Sohbet Kilitleme ile Şifreli Mesaj özelliği çok yakında geliyor! Bu özellik eşleri küstürecek...

WhatsApp, yenilikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Son zamanlarda kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik bir dizi yeni özellikle gelişen WhatsApp, şimdi de Sohbet Kilitleme için Şifreli Mesajlar özelliği sunmaya hazırlanıyor.

Meta, güvenlik ve gizliliğe verdiği önemi artırarak, geçtiğimiz aylarda parmak izi tarayıcısı ve yüz tarama ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu sayede, telefonunuzun başkalarının eline geçtiğinde önemli mesajlara erişimi engellenmişti. Şimdi ise Meta, kilidi açma seçenekleri arasına şifreyi de ekliyor.

WHATSAPP ŞİFRELİ MESAJLAR ÖZELLİĞİ GELİYOR

WhatsApp adds chat lock feature to safeguard private conversations | Technology News - The Indian Express

Bugün WhatsApp’ın resmi X hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, Şifreli Mesajlar özelliği kullanıcıların belirleyeceği özel bir şifre ile istedikleri sohbeti kilitlemelerine olanak tanıyacak. Şifre için seçilebilecek gizli kod, harf, sayı, özel karakter ve hatta emoji içerebilecek.

Şifreli Mesajlar özelliği sayesinde, kilitli sohbetleri listeleyebilmek için sadece belirlenen kodu arama kutusuna yazmak yeterli olacak. Böylece, telefonunuz başka birinin eline geçtiğinde, şifreyi bilmeyen kişinin bu kilitli sohbetlere erişimi oldukça zorlaşacak.

Şu an için Meta, Şifreli Mesajlar özelliğini bazı ülkelerde kullanıma sundu. Ancak, dünya genelinde ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı henüz bilinmiyor. Tahminlere göre, küresel kullanıcılar bu özelliği önümüzdeki haftalarda kullanabilecekler.

whatsapp-sohbet-kilitleme.png

WhatsApp'ın son güncellemesiyle birlikte, Şifreli Mesajlar özelliğinin yanı sıra sohbetlerinizi koruma işlemi de daha da kolaylaştı. Güvenlik önlemi almak istediğiniz bir sohbeti basılı tutarak sadece "Kilitle" seçeneğine dokunmanız yeterli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN