2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Mülakat sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak Kasım ayının ortalarında açıklanması bekleniyor. Peki bekçilik maaşı ne kadar? Bekçilik sınavı nasıl değerlendiriliyor? İşte detaylar...

Bekçilik sözlü mülakat sonuçları heyecanla bekleniyor. Polis Akademisi tarafından 2019 1. dönem kapsamında gerçekleştirilecek bekçi alımlarının son aşaması olan sözlü mülakatlar geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Adaylar, Polis Akademisi'nin internet adresinden sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu? Mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 1. DÖNEM BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik sözlü mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Sözlü mülakatlar 12 Ekim 2019'da sona ermişti. Sonuçların ise sözlü mülakatların tamamlanmasının ardından 1-2 ay içerisinde açıklanması bekleniyor. Buna göre, sonuçların önümüzdeki hafa içerisinde açıklanabileceği düşünülüyor.

BEKÇİLİK MAAŞI 2019 NE KADAR?

2020 itibari ile memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4 zam sonrasında memurlar yeni yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 4 zamlı alacak olup bu doğrultuda lise mezunu bir bekçiye 4.063 TL, lisans mezunu bir bekçi ise 4.164 ile 4.576 TL arasında maaş alabiliyor.

BEKÇİLİK SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre veriliyor. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebiliyor.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavraması,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN