Bekçilik ne zaman açıklanır? EGM bekçilik sonuçlarını açıklayacak!

Bekçilik ne zaman açıklanır? EGM bekçilik sonuçlarını açıklayacak!

Bekçilik sözlü mülakat sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Polis Akademisi'nin değerlendirmelerinden sonra Türkiye’nin farklı bölgelerine bekçi alımı gerçekleştirecek. Peki sonuçlar ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

Bekçilik sözlü mülakat aşaması 12 Ekim'de tamamlanmıştı. Bunun ardından adaylar gözlerini Polis Akademisi'ne çevirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi'nin değerlendirme işlemlerinin ardından Türkiye’nin farklı bölgeleri için bekçi alımı yapacak.

Adaylar bekçilik sözlü mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki, bir açıklama geldi mi, bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

BEKÇİLİK NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sonuçların açıklanmasını bekleyen adaylar için ise heyecan dorukta. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi net tarih vermedi ancak geçtiğimiz dönemler baz alındığın bekçilik mülakat sonuçlarının kasım ayının ilk veya ikinci haftasında açıklanması bekleniyor.

BEKÇİLİK SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre veriliyor. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebiliyor.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavraması,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN