A Milli Takım kafilesinin koronavirüs testi negatif çıktı

A Milli Takım kafilesinin koronavirüs testi negatif çıktı

Hırvatistan ile oynanan hazırlık maçının ilk yarısında sahada olan rakip futbolcu Domagoj Vida'nın covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Türkiye A Milli Futbol Takımı'ndaki futbolcular ve teknik heyete yapılan coronavirüsü testi sonucu belli oldu.

Beşiktaş'ta forma giyen Domagoj Vida'nın, dün akşam oynanan Türkiye-Hırvatistan hazırlık maçında koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından her iki takım kafilesinde panik yaşandı. Ay-Yıldızlılarda, bu hafta UEFA Uluslar Ligi'nde oynanacak 18 Kasım 2020 Çarşamba gününe kadar her gün test yapılması kararı aldı.

İLK TESTİN SONUCU BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı kafilesine bugün yapılan covid-19 testlerinin tamamının negatif sonuçlandığını duyurdu. Açıklamada, "A Milli Futbol Takımı kafilesine bugün yapılan koronavirüs testlerinin tamamı negatif sonuçlandı" denildi.

aw164186-03.jpg

TEST SONUCUNU BEKLEMEDEN MAÇA ÇIKTI

Dün akşam Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile dün akşam oynadıkları özel maç için pazartesi günü futbolculara uygulanan rutin korona testlerinin tamamının negatif olduğu fakat, dün sabah bir sonraki İsveç maçı için yapılan testlerde Domagoj Vida'nın sonucunun pozitif çıktığı duyurulmuştu.

Sağlık ekibinin ilk bilgiyi devre arasında aldığı ifade edilen açıklamada, bu gelişmeler neticesinde Teknik Direktör Zlatko Dalic'in ikinci devre başlamadan Vida'yı oyundan aldığı aktarıldı. Açıklamada, Hırvat futbolcunun salgın prosedürleri gereği ikinci test sonucu belli olana dek izole edildiği ve İstanbul'da kalacağı bildirildi.  

Test sonuçları negatif çıkan diğer kafile üyelerinin İsveç'e hareket edeceği belirtilen açıklamada, Vida'nın yanı sıra bir federasyon yetkilisinin de test sonucunun pozitif çıktığı ancak bu kişinin takımla teması olmadığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN