ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford TBMM'yi ziyaret etti - Son dakika haberleri

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford TBMM'yi ziyaret etti - Son dakika haberleri

Irak'tan Adana'daki İncirlik Üssü'ne gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford TBMM'yi ziyaret etti.

Darbe girişimi sonrası bazı generallerinin yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye ile ilişkilerde gerginlik doğan ABD'nin Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye'ye geldi. Dunford ilk ziyaretini FETÖ/PDY üyesi darbecilerin saldırdığı TBMM'ye gelerek yaptı.

Dün geceyarısı Irak'tan Adana'daki İncirlik Üssü'ne gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, geceyi burada geçirdi.

Sabah ABD'li askerlerle bir araya gelen Joseph Dunford, bugün öğleden sonra Ankara'da Türk yetkililerle bir dizi görüşme yapacak.

BOMBALANAN YERİ ZİYARET ETTİ

Dunford, saat 17.00'de FETÖ/PDY üyesi darbecilerin bombaladığı TBMM'yi ziyaret ediyor. Başbakan Binali Yıldırım ise Çankaya Köşkü'nde ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'u kabul edecek.

Joseph Dunford'un gün sonunda tekrar İncirlik'e dönecek ve yarın sabah Türkiye'den ayrılacak.

DUNFORD; GÜLEN'İN İADESİ AMERİKAN HUKUKU İÇİNDE ELE ALINACAK

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüşmesinde Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin Amerikan hukuku ve adaleti içinde konunun ele alınacağını ifade etti. Dunford'ın darbe girişimi gecesi Meclis'in bombaların altında çalışmasının büyük bir cesaret olduğunu belirterek, "Türk halkının cesaretinden etkilendim" dediği öğrenildi.

"MECLİS'İN O GECE TOPLANMASI BÜYÜK BİR CESARET"

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford, Meclis Başkanı Kahraman ile yaklaşık 45 dakika görüşerek 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Dunford'un Meclis Başkanı Kahraman'a Türkiye ile ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu, 14 Temmuz'daki ilişkileri nasılsa 16 Temmuz'dan itibaren de öyle olmasını istediklerini ve buna çok önem verdiklerini söylediği belirtildi. 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için üzüntüsünü dile getiren Dunford, Kahraman'a başsağlığı dileğini iletti. Dunford'ın darbe girişimi sırasında Meclis'in toplanmasını büyük bir cesaret olarak değerlendirdiği görüşmede "Türk halkının cesaretinden çok etkilendim. Meclis'te bombaların altında çalışıyor olmalarından, cesaretten dolayı çok etkilendim. Türk halkının ne kadar cesur olduğunu gördüm" dediği öğrenildi.

DUNFORD DA 'TERÖRİST' DEDİ

Meclis Başkanı Kahraman'ın görüşme sırasında darbe girişiminde bulunanlar için "Bunlar üniforma içindeki teröristlerdir" cümlesinin ardından Dunford'un da 'terörist' kelimesini kullandığı kaydedildi. Türkiye'ye desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Dunford'un, Orgeneral Hulusi Akar'la eski arkadaş olduklarını belirterek "Yıllardır çalışıyoruz. Türk askeriyle beraber Afganistan'da çalıştım nasıl disiplinli olduğunu gördüm" dediği bildirildi. Fethullah Gülen'in iadesinin gündeme geldiği ziyarette Dunford'un Amerikan hukuku ve adaleti içinde konunun ele alınacağını ifade ettiği öğrenildi.

ANKARA/DHA




İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN