Başbakan Binali Yıldırım, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'ı kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, ABD  Genelkurmay Başkanı Dunford'ı kabul etti

Darbe girişimi sonrası bazı generallerinin yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye ile ilişkilerde gerginlik doğan ABD'nin Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye'ye geldi. Dunford ilk ziyaretini TBMM'ye gelerek yaptı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne geçti.

Dün gece yarısı Irak'tan Adana'daki İncirlik Üssü'ne gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, geceyi burada geçirdi. Sabah ABD'li askerlerle bir araya gelen Joseph Dunford, bugün öğleden sonra Ankara'da Türk yetkililerle bir dizi görüşme yaptı.

DUNFORD: TÜRKİYE İLE DOSTLUĞUMUZ SÜRÜYOR

Dunford, saat 17.00'de FETÖ/PDY üyesi darbecilerin bombaladığı TBMM'yi ziyaret etti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'u makamında kabul etti. Kabulde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Naci Bostancı, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass hazır bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Dunford saldırı karşısında üzüldüğünü belirterek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Dunford'un Meclis'in toplantı yapması ve Türk insanının cesaretinden dolayı tebrik ettiği, desteklerinin devam edeceğini söylediği belirtildi.

Ayrıca, Dunford'un FETÖ elebaşılığından gıyabi tutuklu Fethullah Gülen'in iadesi konusunda, talebin Amerikan adaleti çerçevesinde değerlendirileceğini, Türkiye ile dostluğun sürdüğünü aktardığı ifade edildi.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'u kabul etmek üzere akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'ne geldi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Genelkurmay Başkanı'nı Çankaya Köşkü'ndeki kabulu saat 18.10'da başladı. Kabul, basına kapalı gerçekleştirildi ve yaklaşık 1 saat sürdü.

Joseph Dunford gün sonunda tekrar İncirlik'e dönecek ve yarın sabah Türkiye'den ayrılacak.

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

Başbakan Yıldırım'ın, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüşmesinde, FETÖ'nün yönlendirmesiyle 15 Temmuz’da vuku bulan darbe girişiminin Türk demokrasisi ve Türk milletine bugüne kadar yönelen en büyük tehdit olduğunu, devletin ve milletin bu süreçten güçlenerek çıktığını ifade ettiği, Türkiye'nin müttefiki ABD’nin, bu terörist darbe girişimine karşı tutumunu açık ve kararlı biçimde sergilemesinin önem taşıdığını vurguladığı bildirildi.

Başbakan Yıldırım'ın, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüşmesinde, darbe girişimine iştirak eden unsurlara karşı yürütülen soruşturma sürecinde demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı kalındığını belirterek, ABD'de bulunan terörist örgüt lideri Fetullah Gülen ve FETÖ mensuplarının en kısa sürede Türkiye'ye iadesi konusundaki beklentilerini yinelediği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN