Adnan Bali kimdir?

Adnan Bali kimdir?

Adnan Bali, 1986 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığı İş Bankası’nda, 9 yıl boyunca sürdürdüğü görevinin ardından yine aynı bankada müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptı.

Aslen Gaziantepli olan Adnan Bali, 2011’de Genel Müdür Ersin Özince’nin yerin İş Bankası Genel Müdürü olarak göreve başladı. Birçok derneğe üye olan, yönetim kurulu başkanlığı yapan Adnan Bali, iyi derecede İngilizce biliyor.

ADNAN BALİ KİMDİR?

1962’de Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğan Adnan Bali, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde tamamladı. 1986’da Türkiye İş Bankası'nda Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Adnan Bali, 1994’e dek bu görevini sürdürdü. 

Ardından yine Türkiye İş Bankası'nda çeşitli pozisyonlarda müdür yardımcılığı ve müdürlük yapan Adnan Bali, 2006’da genel müdür yardımcılığı yaptı. 5 sene boyunca bu görevini sürdüren Adnan Bali, 2011 yılında Ersin Özince'nin yerine Genel Müdür olarak İş Bankası’na atandı.

Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ve Türkiye Şişe Cam Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Bali, aynı anda Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Institut International D'Etudes Bancaire (IIEB), Institute of International Finance (IIF) Üyesi, Darüşşafaka Cemiyeti'nin de Yüksek Danışma Kurulu Üyesi olan Adnan Bali, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

adnan-bali-kimdirrrrrrrrrr.jpg

BAKANLIK İDDİALARINA YALANLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 8 Kasım 2020 Pazar günü Instagram hesabından yayınladığı istifa açıklamasının ardından bakanlık görevine getirileceği ileri sürülen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, iddiaların gerçek olmadığını açıkladı.

adnan-bali-kimdirrrrrrrrrrr.jpg

Linkedin adındaki sosyal medya platformundan adına açılan sahte hesaplarla yapılan paylaşımların doğru olmadığını vurgulayan Adnan Bali, Linkedin'den başka sosyal medya hesabı olmadığının altını çizerek, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Bakan Albayrak, yaklaşık 5yıldır sürdürdüğü bakanlık görevinden sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, istifa ettiğini duyurmuştu. İstifaya dair resmî kaynaklardan hiçbir teyit edici bilgi gelmemişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabı üzerinden yaptığı istifa açıklamasının ardından, Bakanlık görevine Adnan Bali’nin getirileceği iddia edilmişti.

adnan-bali-kimdirr.jpg

ADNAN BALİ’DEN EKONOMİYE 1 MİLYAR DOLARLIK KATKI AÇIKLAMASI

Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalarda 750 milyon dolar tutarında 10 sene vadeli ve beşinci senede geri çağırma opsiyonu olan sermaye benzeri bir tahvil ihracı gerçekleştirdiğini duyurmuştu. 2020 yılının ocak ayında yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde 7.75 civarında bulunan ihraç işlemine, 3.5 milyar doların üzerinde bir talep geldiği vurgulanırken, bankanın iştiraki TSKB’nin de uluslararası piyasalarda yaptığı 400 milyon dolar tutarında 5 sene vadeli ve sabit faizli Eurotahvil ihracıyla beraber İş Bankası’nın, Türkiye’ye 1 milyar 150 milyon dolarlık kaynak sağladığı aktarılmıştı.

adnan-bali-kimdir.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, temin edilen bu kaynakların, İş Bankası’na ait olmadığını vurgulayarak, Türkiye ekonomisine ait olduğunu belirtmişti. Türkiye ekonomisinin doğrusu için kullanılacağına işaret eden Bali, bu kaynakların sahibi olmadıklarını ve aracı olduklarını kaydederek, işin etkinliğine ve tekniğine uygun bir tutarlılıkla Türkiye ekonomisinin hizmetine sunacaklarını beyan etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN