Aile hekimi değiştirme ve sorgulama işlemi e devlet üzerinden nasıl yapılır?

Aile hekimi değiştirme ve sorgulama işlemi e devlet üzerinden nasıl yapılır?

Aile hekimi değiştirme işlemi, internetten e-Devlet’e giriş yaparak yapılabiliyor. e-Nabız uygulamasından devam edecek işlem için, eğer e-Nabız kaydınız varsa direkt olarak, https://enabiz.gov.tr/ internet adresine giriş yapabilirsiniz.

Verdiğimiz adres üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra, ekranda bulunan ‘Aile Hekimi Değiştir’ seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Açılacak ekranda, hangi aile hekimindeyim sorusunun cevabı da karşınıza çıkacaktır. Burada aile hekiminizin isminin bulunduğu yerdeki kutucuktaki ‘Aile Hekimini Değiştir’ seçeneğine tıklayın.

AİLE HEKİMİ DEĞİŞTİRME İŞLEMİ E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

Sonrasında önünüzde yeni sayfa daha açılacaktır. Burada da geçiş yapmak istediğiniz aile hekimini görebilmeniz için adres bilgileri istenecektir. 

İstenen bilgilerin girilmesinin akabinde, o adres bölgesine hizmet veren aile sağlığı merkezlerin bir listesi görüntülenecek. Burada, önce geçiş yapmak istediğiniz aile sağlığı merkezini seçmeniz gerekiyor. Seçim işleminden sonra da burada hizmet veren ve uygun olan hekimlerin bir listesi bulunacaktır. 

Geçiş yapmak istediğiniz aile hekimini de seçtikten sonra, sayfanın altında bulunan ‘Aile Hekimini Değiştir’ seçeneğine tıkladığınızda işleminiz tamamlanmış olacaktır. 

E-NABIZ KAYDI NASIL YAPILIR?

Aile hekimi değiştirme ve sorgulama işlemini e nabız üzerinden yapabileceğimizi haberin başında belirtmiştik. Eğer e nabız kaydınız yoksa aşağıdaki adımları takip ederek e nabız kaydınızı kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. 

E nabza kayıt işlemini, e devlet üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken, e devlet sistemine giriş yapmak olacaktır. E devlet sistemine ise, TC kimlik numarası ve bireysel şifreniz ile girebilirsiniz. 

E devlet şifreniz yoksa bir PTT şubesine giderek kimliğiniz ile 2 TL karşılığında e devlet şifrenizi alabilirsiniz. Eğer herhangi bir neden yüzünden ikinci kere PTT’den şifre alıyorsanız o zaman ödemeniz gereken para miktarı 4 TL olacaktır. 

Şifrenizi edindikten sonra, https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-e-nabiz-kisisel-saglik-sistemi internet adresine giriş yapmalısınız.

aile-hekimi-degistirme-ve-sorgulama-islemi-e-devlet-uzerinden-nasil-yapilir.jpeg

Giriş yapıldıktan sonra, ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ seçeneğini tıklamalısınız. 

Ardından açılacak sayfada yer alan alana T.C kimlik no ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapın.

Karşınıza çıkan sayfada, E-Nabız uygulaması ile ilgili bilgileri göreceksiniz. Sayfanın altında ise ‘Uygulamaya Git’ seçeneği bulunuyor. Buraya tıklayın.

İşlemin ardından direkt olarak https://enabiz.gov.tr adresine yönlendirilmiş olacaksınız. Burada da istenilen bilgilerin girilmesinin ardından kendi şifrenizi belirleyerek e nabız sistemine kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz. 

AİLE HEKİMİ DEĞİŞTİRME ŞARTLARI NELER?

Geçiş yapmak istediğiniz aile hekiminin 4 binden fazla hastası var ise bu aile hekimine geçiş yapamazsınız. 

Son 3 ay içinde aile hekimi değişikliği yapmış iseniz, 3 ay dolmadan yeni bir aile değiştirme işlemi yapamazsınız. 

Aile hekimi değiştirme işlemi, her ayın 5’i ve 21’i arasında yapılırsa, geçiş ilemi hemen ertesi gün tamamlanabiliyor. Ancak ayın 21’inden sonra yapılan işlemler, diğer ayın 5’indan sonra tamamlanıyor. 

Aile hekimi değiştirme işlemi değiştirme tamamlanmadan önce tekrar yapılabiliyor. 

AİLE HEKİMİ SORGULAMA İŞLEMİ E DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

Aile hekimi sorgulama işlemini TC kimlik numaranız ve bireysel şifrenizle giriş yapacağınız e devlet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. E devlete giriş yaptıktan sonra arama butonuna ‘Aile Hekim Bilgisi Sorgulama’ yazarak aile hekiminizin hangi merkezde ve kim olduğuna dair bilgileri öğrenebilirsiniz. 


 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN