AK Parti kaç belediye kazandı?

AK Parti kaç belediye kazandı?

AK Parti 2019 Yerel Seçimleri'nde 40 şehirde ipi göğüsledi. AK Parti, 2014 Yerel Seçimleri'nde ise 21'i büyükşehir olmak üzere toplam 53 ilde ipi göğüslemişti. 2014'de Türkiye genelinde yüzde 45,6 alan AK Parti, 2019 Yerel Seçimleri'nde 44,95 oy aldı.

KARAR.COM

2019 Yerel Seçimleri'ne 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde olduğu gibi MHP ile ittifak olarak giren AK Parti, elindeki belediyelerden 13'ünü kaybetti. Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara, Antalya, Bolu, Kırşehir, Artvin ve Ardahan AK Parti'nin kaybettiği iller oldu. Geçmiş dönemde AK Parti'de olan, ancak ittifak nedeniyle MHP'ye geçen kentler de oldu. Osmaniye ve Iğdır'da desteklenen MHP'nin adayları seçimi kazandı.

7 KENT MHP'YE GEÇTİ

AK Parti ile MHP arasında bir çok kentte ittifak yapılmasına karşın, Kütahya, Çankırı, Kastamonu, Amasya, Bayburt, Erzincan ve Karaman'da her iki parti de kendi adaylarıyla yarışa girdi. Bu kentlerde MHP'nin adayları ipi göğüsledi.

DOĞU'DA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'daki oyları diğer bölgelere nazaran arttı. Şırnak, Bitlis ve Ağrı'da HDP'nin adaylarının önünde seçimi bitiren AK Parti adayları belediye başkanlığına hak kazandı. AK Parti'nin CHP'den kazandığı kent ise Giresun oldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN