Mustafa Sandal kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evlendi mi, sevgilisi kim? İşte, biyografisi

Mustafa Sandal; Aya Benzer Yüreğim, Aşka Yürek Gerek, Onun Arabası Var gibi efsaneleşen şarkıları ile Türk pop müziğin güçlü seslerinden. Peki, Mustafa Sandal evleniyor mu, kiminle nişanlandı, nişan töreninde ne giydi, kıyafeti neden çok konuşuldu. İşte, Mustafa Sandal hakkında detaylar...

Mustafa Sandal 19 Şubat 2022 tarihinde sevgilisi Melis Sütşurup ile nişanlandı. Evlilik için ilk adımı atan Sandal'ın aile arasında gerçekleşen nişan töreninde siyah tişört giymesi ise sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu.
Aile birliğine önem verdiği bilinen ve 10 ile 14 yaşlarında iki evlat sahibi olan Mustafa Sandal, baba olmak hakkında konuştuğu bir röportajda şunları dile getirmişti: "Çocuklarıma aşığım. Onların da bana olan güveni, sevgisi beni ben yapan en önemli etken oldu. Spor yapıyor, oyunlar oynuyor, sohbetler ediyoruz. En önemlisi, birlikte güzel ve kaliteli zaman geçiriyoruz."

MUSTAFA SANDAL'IN HAYATI

11 Ocak 1970 tarihinde İstanbul'da doğan Mustafa Sandal, baba tarafından Erzincanlı, anne tarafından ise Adanalı.

Sandal'ın dedesi (anne tarafından), eski TRT sanatçılarından ritim ve saz üstadı Hüseyin İleri'dir.

Ortaöğretim ve lise eğitimi için İsviçre Cenevre'de bulunan Leman Koleji'ne giden Mustafa Sandal, ardından ABD'de New Hampshire Üniversitesi'nde okumaya başladı. Eğitiminin ardından Londra'ya yerleşen sanatçı, İngilizce, İtalyanca ve Fransızca bilmektedir.

İşletme eğitiminin yanında uçuşa ve denize meraklı olduğu bilinen Mustafa Sandal'ın pilotluk sertifikası ve tekne kaptanlığı ehliyeti var.

Mustafa Sandal, ailesi hakkında konuştuğu bir röportajında şunları söyledi: "Annem ve babam ben çok küçük yaştayken ayrılmıştı. Babamla hep dengeli ve güzel bir ilişkim oldu. Hemen her konserime gelmeye çalışır. Ona olan saygım ve sevgim sonsuz."

MUSTAFA SANDAL'IN KARİYERİ

90'lı yılların başlarında çok sayıda şarkıcıya verdiği bestelerle müzik piyasasında önemli bir tanınırlığa ulaşan sanatçı, 1994 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü 'Suç Bende' ile önemli bir ticari başarı yakalayarak tüm Türkiye'de tanınan bir sanatçı haline geldi.

İlk albümünün ardından 1996 yılında 'Gölgede Aynı' isimli albümüyle pek çok ödül kazandı.

1998 yılında Detay adlı çalışmasıyla müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan Mustafa Sandal bu albümle de önemli bir ticari başarı yakaladı ve 'Aya Benzer' isimli parçasıyla listelerde 1 numara oturdu.

Ardından Sony Music'le sözleşme imzaladı ve 'Araba' adlı albümünü dünyanın dört bir tarafında satışa sundu. 'Araba' ve 'Aya Benzer' parçalarıyla yurt dışında da tanınırlığını arttırdı. 2000 yılında 'Akışına Bırak' isimli 4. stüdyo albümünü çıkardı.

2002 yılında çıkardığı 'Kop' adlı albümüyle 'En İyi Erkek Sanatçı' dalında ödül kazandı.

2003 yılında Universal Music-Polydor etiketiyle 'Seven' adını verdiği çalışmasını yurt dışında dinleyicilere sundu ve 1 yıl sonra 'İste' isimli albümünü Türkiye'de yayınladı.

3 yıllık aranın ardından 'Devamı Var' isimli çalışmasını piyasaya sunan Mustafa Sandal, 2009 yılında çıkardığı 'Karizma' adlı albümün ardından 2011'de Gülben Ergen'le birlikte çıkardığı 'Şıkır Şıkır' parçası, o yılın en çok indirilen şarkısı oldu.

2012 yılında 10. stüdyo albümü olan 'Organik'i çıkarttı.

Müzik alanında yaptığı çalışmaların yanı sıra televizyon, reklam, sinema gibi sektörlerde de önemli başarılar yakalayan Mustafa Sandal, bugüne kadar tüm dünyada 14 milyonun üzerinde albüm satmış ve Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Hakan Peker gibi önemli isimlerin de aralarında olduğu çok sayıda sanatçıya da şarkılarıyla destek vermiştir.

2013 yazının başlangıcında yeni bir single çalışması hazırladığını duyuran sanatçının bu proje için Gülşen ve Ozan Çolakoğlu ile bir araya geldi.

Mustafa Sandal 6 Ağustos 2013 tarihinde 2 şarkıdan oluşan 'Tesir Altında' isimli single çalışmasını yayınladı ve bu çalışma 2013 yılının en çok satan single'ı oldu.

2015 haziran ayında 'Ben Olsaydım' adlı 2 şarkıdan oluşan single çalışmasını çıkardı.

Reklam çalışmalarına da devam eden Mustafa Sandal, eski eşi Emina Jahovic ile kamera geçtiği Turkcell reklam filminden 1 milyon 250 bin dolar aldı.

Turkcell reklam kampanyasının ardından BP'nin reklam yüzü olan Mustafa Sandal 3 reklamlık anlaşma yaptığı BP ile 1 milyon 830 bin dolar karşılığında anlaştı. Ogilvy İstanbul imzasını taşıyan reklam filminde, Mustafa Sandal'ın önerisine rağmen BP kullanmayan bir hayranıyla yaşadığı macera anlatılırken ikinci reklamda ise ünlü senarist Gülse Birsel ile kamera karşısına geçti.

Mustafa Sandal, Disney'in 23 Ağustos 2013'te vizyona giren animasyon filmi Uçaklar'ın seslendirmesi için stüdyoya girdi.

Sandal, filmde şampiyon olma hayali kuran ama yükseklik korkusuna sahip Dusty isimli uçağı seslendirdi.

2015 yılında TV8'de yayınlanan Rising Star Türkiye adlı Öykü Serter'in sunuculuğunu yaptığı yarışmada Gülben Ergen, Demet Akalın ve Fuat Güner ile jüri üyesi olarak yer aldı.

MUSTAFA SANDAL'IN ÖZEL YAŞAMI

1970 tarihinde doğan Mustafa Sandal, 2022 yılı itibarıyla 52 yaşında ve oğlak burcu.

Sandal, 13 Ocak 2008 tarihinde Boşnak asıllı şarkıcı Emina Jahovic ile evlendi. İkili, 2018 yılında yollarını ayırma kararı aldı.

Çiftin bu evlilikten Yaman (d: 2009) ve Yavuz(d: 2012) adında 2 erkek çocuğu vardır.

Mustafa Sandal şu anda Melis Sütşurup ile nişanlı. Melis Sütşurup da öncesinde Yusuf Çakır ile evliydi ve bu evlilikten bir oğlu bulunuyor.


Mustafa Sandal ile nişanlısı Melis Sütşurup

MUSTAFA SANDAL ALBÜMLERİ

* 1994: Suç Bende

* 1996: Gölgede Aynı

* 1998: Detay

* 2000: Akışına Bırak

* 2002: Kop

* 2004: İste

* 2007: Devamı Var

* 2009: Karizma

* 2012: Organik

* 2013: Tesir Altında

* 2015: Ben Olsaydım

* 2016: Dön Dünya

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Deniz Arcak kimdir, kaç yaşında, nereli, çocuğu var mı? İşte hayat hikayesi
Mustafa Sandal ve Melis Sütşurup çifti evlendi
Ebru Gündeş boşandı mı, sevgilisi kim? İşte Ebru Gündeş'in evlilikleri

Karar Biyografi Haberleri