Haşlanmış yumurta kabuğunu soymak çocuk oyuncağı olacak! Bu yöntemi mutlaka deneyin

Haşlanmış yumurtayı kabuğundan ayırmak bazen zahmetli ve zor gelir, bu durum da bazı kişilerin yumurta tüketiminin azalmasına neden olabilir. Fakat haşlanmış yumurta bir çırpıda kolayca soymak mümkün. İşte, yumurta kabuğunu kolayca soymanın pratik yöntemi...

Kalsiyum eksikliğini gidermesi vesilesiyle insan sağlığına son derece faydalı olan yumurta, beslenme uzmanları tarafından her sabah yenmesi tavsiye ediliyor.

Fakat haşlanmış yumurtayı soymak bazen zorlayıcı olabiliyor. Bu durum insanları yumurtadan bile uzaklaştırabiliyor. Öyle ki yumurta israfına da neden oluyor. Yumurtayı haşlama esnasında uygulayacağınız birkaç tüyo sayesinde yumurtayı kolay bir şekilde soymak mümkün.

YUMURTA SOYMANIN EN HIZLI VE KOLAY YOLU

Yumurtayı haşlamadan evvel suyun içerisine bir miktar elma sirkesi koymak, yumurtanın haşlandıktan sonra kabuklarının pratik bir şekilde soyulmasını sağlar.

Elma sirkesinin yanı sıra yumurta haşlama suyunun içine bir miktar tuz ya da limon suyu ilave etmek, yumurtanın kabuklarının pratik bir şekilde soyulmasına yardımcı olur.

İlgili Haberler

Bu malzemelerden sonra yemekleriniz damak çatlatacak! Ünlü şefler de bunları kullanıyor
Kolanın neden eski tadı yok? Sosyal medya bunu konuşuyor: Herkes şikayetçi! İşte yanıtı
Herkes hasta... Bu kışı hasta olmadan geçirmek için bunlara dikkat!

Yemek Tarifleri Haberleri