Antalya'daki depremler için Jeoloji Mühendisleri Odası başkanı ne dedi?

Antalya'daki depremler için Jeoloji Mühendisleri Odası başkanı ne dedi?

Antalya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ali Keleş Antalya'da meydana gelen depremler için konuştu. Ali Keleş Antalya'da 'kentin deprem master planı bulunmadığını belirterek, bir an önce bu planın oluşturulması gerektiğini' söyledi. Ayrıca Kandilli Rasathanesi'nden Akdeniz'de 5 km derinlikte bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu. Son depremleri ve Ali Keleş'in açıklamalarını haberimizden takip edebilirsiniz.

İki gündür Antalya'da yaşanan deprem hareketliliği için Antalya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ali Keleş değerlendirmelerde bulundu. Kandilli Rsathanesi son depremleri ile ilgili 12 Eylül gecesi Akdeniz'de 4.2 şiddetinde bir deprem daha yaşandığını açıkladı. Son depremler hakkında Kandilli'den yapılan açıklamaları ve Antalya depremi ile ilgili Antalya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ali Keleş'in açıklamalrını yazımıda bulabilirsiniz. 

ANTALYA DEPREMLERİ NE DEMEK? NASIL YORUMLAMALI? 

Antalya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ali Keleş Antalya'da son 24 saatte meydana gelen 2 depreme dikkat çekti. Keleşü, Döşemealtı ve Kumluca depremlerinin derinliğinin fazla olması nedeniyle etkisinin çok hissedilmediğini söyledi. 1999 yılındaki Marmara depreminden sonra Türkiye'de doğal afetlere karşı bir duyarlılık oluştuğunu dile getiren Ali Keleş, ancak bu duyarlılığın son yıllarda kaybolduğunu kaydetti. Keleş, “O dönemde ilgili kurumlar yönetmelikler çıkararak bir şeyler yapmaya çalıştı. Ancak son birkaç yıldan beri sanki deprem yaşanmamış gibi geriye dönüş oldu" dedi.

18-09/13/deprem-akdeniz-antalya.jpg

'ZAMAN KAYBETMEDEN DEPRREM PLANI HAZIRLANMALI'

Antalya'nın deprem master planı olmadığına dikkati çeken Ali Keleş, “Antalya'da bazı alanlar birinci deprem kuşağında yer alıyor. Zemin açısından da sıkıntılı bölgelerimiz var. Deprem anında ciddi kayıplar yaşanabilir. Master planı maliyetli bir çalışma değil, ilgili kurumlar bir araya gelir, uzmanlardan görüşler alınır. Raporlar hazırlanır ve yerel yönetimler olası bir durumda neler yapılacağını belirler. Kurumların yarından itibaren zaman kaybetmeden bir toplantıyla master planını hazırlamak için çalışmaya başlaması lazım" diye konuştu.

'DEPREM SIRASINDA TOPLANMA BÖLGELERİ AÇIKLANMALI'

Antalya'da olası bir depremde toplanma bölgelerinin nereler olduğuna yönelik kamuoyunun bilgilendirilmediğini de anlatan Keleş, deprem toplanma bölgelerinin imara açıldığını ileri sürdü. Keleş, “Antalya gibi büyük bir şehirde birkaç toplanma bölgesi yeterli değil, semtlerde toplanma bölgeleri oluşturulmalı. Ayrıca nerelerin toplanma bölgeleri olduğu halka bildirilmeli" dedi.

18-09/13/kandilli-antalya-deprem.jpg

ANTALYA'DA SABAH SAATLERİNDE DEPREM

Antalya Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Timur, Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin, şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

Timur yaptığı açıklamada, bugün saat 09.21'de merkez üssü Antalya'nın Kumluca ilçesinin yaklaşık 65 kilometre açıklarında 5,2 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildiğini hatırlattı. 

Kumluca'da herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını ifade eden Timur, "Kaymakam, polis ve jandarma ekiplerinden arkadaşlarla görüştük, şu an için bir sıkıntı görünmüyor. Zaten deprem denizde olduğu için kara çok etkilenmedi." açıklamasında bulundu. Öte yandan deprem Antalya şehir merkezinde de hissedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN