AP üyelerinden İngiliz halkına çağrı: Brexit'ten vazgeçin

AP üyelerinden İngiliz halkına çağrı: Brexit'ten vazgeçin

Yüzlerce AB Parlementosu milletvekili duygusal bir açık mektupla İngiltere’den Brexit’i bir kez daha gözden geçirmesini istedi.

KARAR/ALMANYA

AB üyeliğinden 29 Mart’da ayrılacak olan İngiltere’ye AB parlementosu milletvekillerinden "kal" çağrısı geldi. Sayıları yüzün üzerinde olan Avrupa Parlementosu milletvekilleri tarafından imzalanan çağrı mektubunda "Gelecek nesillerin menfaati için ayrılığı bir kez daha düşünün" çağrısı yapıldı. İngiltere’ye AB’de kalma çağrısı yapılan mektupta "İngiltere’nin AB’de kalması yönünde her karar bizi memnun eder. Avrupa Birliği’nin reform etmek ve iyileştirmek için sizinle birlikte çalışmak isterdik" ifadesi kullanıldı.

KALBİMİZ DE KAPIMIZ DA AÇIK

İngiltere’de hafta içinde yayımlanacak mektupta Büyük Britanya’nın geçtiğimiz 40 yılda AB’ye sağladığı olağanüstü etki ve katkının takdir edildiği belirtilerek, "Britanyalı meslektaşlarımızın sıra dışı bilgi ve birikimlerini özleyeceğiz" denildi. Mektuba imza atan Alman milletvekili Peter Leise Alman medyasına yaptığı açıklamada "Eğer İngilizler kalmaya karar verirlerse hoş gelirler. Kalbimiz de kapılarımız da açık" dedi.

MECLİS BREXİT’İ ONAYLAMAYACAK

İngiltere’de 2016 yılında yapılan referandumda düşük bir çoğunlukla Brexit kararı alınmıştı. Ancak bu konuda İngiltere’de derin görüş ayrılıkları bulunuyor. Yarın akşam (Salı akşamı) İngiltere Parlementosu’dan Başbakan Terasa May’in AB iye yaptığı Brexit Anlaşması için oylama yapılacak. Bu anlaşmasının mecliste çoğunluk oylarını alamayacağı tahmin ediliyor.

KONTROLSÜZ ÇIKIŞ KABUSU

Anlaşmanın İngiltere parlementosu tarafından onaylanmaması durumunda ise kontrolsüz Brexit tehlikesi var. Bu kontrolsüz çıkışın yaratacağı hukuki ve ekonomi sorunlar hem İngiltere hem AB’de ciddi bir problem olarak görülüyor. May yeni bir Brexit referandumuna karşı olduğunu açıklamıştı. Muhalefet lideri Jeremy Corbyn de ikinci bir referandum istemediğin son olarak Pazar günü dile getirdi. May anlaşmasının mecliste onaylanmaması halinde Referandumda Brexit’e onay veren İngiliz halkına karşı ağır bir güven kaybı yaşanacağını söyledi.

ALMANLAR ENDİŞELİ

Kontrolsüz Brexit’e karşı en büyük endişe yaşayan ülkelerden birisi Almanya. Alman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Eric Schweitzer anlaşma olmadan çıkmış olması halinde, milyonlarca ilave gümrük işlemi ve milyarlarca Euro gümrük vergisinin geleceğini belirterek "Almanya’da 750 bin çalışanın işi İngiltere ile yapılan ticarete bağlı" dedi.

BRÜKSEL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN