Bakan Pekcan açıkladı: 5 firmaya 128 kez vergi indirim yapılmış

Bakan Pekcan açıkladı: 5 firmaya 128 kez vergi indirim yapılmış

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın soru önergesine cevap veren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol firmalarına son 10 yılda 128 defa vergi indirimi yapıldığını söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Meclis'e verdiği bir soru önergesiyle 5 holdinge kaç defa vergi indirimi yapıldığı ortaya çıktı.

CHP'li Ali Mahir Başarır, Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol firmalarına sağlanan Vergi, Resim ve Harç İstisna Belgelerine (VRHİB) kaç kez indirim yapıldığı ile ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemi ile 12 Ekim'de bir soru önergesi vermişti. Soru önergesine gelen cevaba göre; son 10 yılda Cengiz İnşaat için 30, Kolin İnşaat için 36, Makyol İnşaat için 24, Kalyon İnşaat için 19 ve Limak İnşaat için de 19 kez VRHİB tanzim edildiği açıklandı. 

"HANGİ YABANCI FİRMALARIN KATILDIĞINI TAKİP EDECEĞİM"

Bakan Pekcan'ın cevapladığı önergede 128 ihalenin kaçına fiilen yabancı bir firmanın katıldığı bilgisi ise yer almadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başarır, "Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği VRHİB’den yararlanmak için ihaleye muhakkak bir yabancı firmanın teklif vermesi zorunluluğu vardır. Toplam bu 128 İhaleye hangi yabancı firmaların katıldığı tarafımca takip edilerek kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

Verilen bazı ihalelerin 21/b maddesi ile düzenlendiğini belirten Başarır, "Emeklimizin, memurumuzun, çiftçimizin, işçimizin geçimini sağlamakta zorluk çektiği ve ülkemizin tam bir işsiz ordusuna dönüştüğü AKP İktidarı döneminde yandaş şirketlere tanınan her türlü imtiyazlar kamu vicdanını yaralamaktadır" sözleri ile açıklamasını bitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN