Basquiat'nın 'Versus Medici' adlı eseri açık artırmada

Basquiat'nın 'Versus Medici' adlı eseri açık artırmada

Sotheby's Müzayede Evi, 'Savaşçı' tablosu bu hafta 41,8 milyon dolarla rekor kıran Jean-Michel Basquiat'nın 'Versus Medici' eserini açık artırmaya sunacağını açıkladı. Sanatçının 22 yaşında boyadığı eserin 50 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor.

SALİHA SULTAN | KARAR

Jean-Michel Basquiat'nın 'Warrior' (Savaşçı) adlı tablosunun Hong Kong'da düzenlenen müzayede 41,8 milyon dolara (340 milyon lira) alıcı bulmasının ardından Sotheby's Müzayede Evi de sanatçının 22 yaşında boyadığı 'Versus Medici' eserini açık artırmaya çıkarma kararı aldı.

Tahmini değeri 35 milyon dolar olduğu belirtilen eserin 50 milyon dolara kadar alıcı bulması bekleniyor. Bugüne kadar özel bir koleksiyonda yer aldığı belirtilen eser arzu edilen fiyata satılırsa, sanatçının en pahalı eserlerinden biri olacak.

01.jpgJean-Michel Basquiat

28 yaşında hayata veda eden Basquiat'ın eseri 1982 yılında İtalya'nın Modena kentinde yaptığı, Rönesans döneminde bankacılık ve ticaretle tanınan Medici ailesine atıfta bulunduğu belirtiliyor. Bir iskelet, bir taç ve karalanmış kelimeleri tasvir eden eser 12 Mayıs'ta açık artırmaya sunulacak.

Eserleriyle 'beyazların egemen olduğu toplumdaki adaletsizlikleri' sorgulayan sanatçının 1982 tarihli 'İsimsiz' eseri geçen sene New York'ta yapılan müzayedede 15,2 milyon dolara satılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN