‘Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos’ sergisinin süresi uzatıldı

‘Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos’ sergisinin süresi uzatıldı

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın hazırladığı ve 27 Kasım 2019’da ziyarete açılan “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos” sergisinin süresi 23 Ağustos 2020’ye kadar uzatıldı.

Sagalassos antik kentine ve Pisidia bölgesinin tarihine ışık tutan sergi, şu ana kadar 80 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Serginin mart ayında açılan 360 derece sanal turu ise 40 bin kişi tarafından gezildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan Yapı Kredi Müzesi ise 8 Haziran’da kapılarını açacak.

Akdeniz’in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste’de yer alan Sagalassos antik kenti için hazırlanan sergi, Türkiye’de son yıllarda yapılan en kapsamlı arkeoloji projelerinden biri olarak kabul görüyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın üç katına yayılan sergide Burdur Arkeoloji Müzesi’nden getirilen 368 eser yer alıyor. Antik Sagalassos sakinlerinin gündelik yaşamlarını ve sosyal durumlarını yansıtan ve inanç ritüellerini gösteren pişmiş topraktan figürler, tanrı, tanrıça ve kahraman heykelleri, Büyük İskender heykelciği, taş aletler, süs eşyaları, pişirme kapları başta olmak üzere çok sayıda eserin bulunduğu sergi, kronolojik ve tematik olarak bölümlere ayrılıyor.

Bereket Tanrıçası Demeter heykeli, orijinali yaklaşık 5 metre yüksekliğinde olan İmparator Marcus Aurelius heykelinin beyaz mermerden yontulmuş başı, kolları ve bacaklarıyla Sagalassos’a “Pisidia’nın birinci kenti” unvanını veren İmparator Hadrian heykeline ait baş da sergide görülebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN