Bolsonaro'ya tepkiler dinmiyor: Katil, işini düzgün yap

Bolsonaro'ya tepkiler dinmiyor: Katil, işini düzgün yap

Koronavirüs salgınının ağırlaştığı Brezilya'da Devlet Başkanı Bolsonaro'ya tepkiler dinmiyor. Son olarak dün gece yemek almak için sokağa çıkan Bolsonaro'ya protestocular, 'Katil', 'İşini düzgün yap' diyerek bağırdı. Bolsonaro, daha önce tüm dünyada uygulanan koronavirüs (corona virüs) tedbirlerinin gereksiz olduğunu dile getirmişti.

Koronavirüs salgınının ağırlaştığı Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya bir tepki daha geldi.

Vaka sayısını 365 bini, ölüm sayısının da 22 bini geçtiği ülkede Bolsonaro, dün gece yiyecek almaya dışarı çıktı. Bu sırada Bolsonaro'yu protesto eden Brezilyalılar, 'Katil', 'İşini düzgün yap' diyerek bağırdı.

Destekçileri ise Bolsonaro'ya 'Kahraman' diye seslenerek 'Yanındayız' mesajı verdi.

BREZİLYA'DA SON DURUM NE?

Brezilya'da koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle son 24 saatte 653 kişi daha yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte 653 artarak 22 bin 666'ya yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı 5 bin 372 artışla 363 bin 211'e ulaştı.

'Worldometer' internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, ABD'nin ardından dünyada en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke konumunda.

ABD, BREZİLYA'YA SINIRLARINI KAPATTI

Öte yandan ABD, Latin Amerika'da Kovid-19'un merkez üssü haline gelen Brezilya'dan ülkeye girişlerin durdurulduğunu açıklamıştı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD vatandaşlarının yasaktan etkilenmeyeceği, iki ülke arasındaki ticaretin devam edeceği belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

Kovid-19'u 'hafif grip' ile kıyaslayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafe gibi tüm dünyada uygulanan koronavirüs tedbirlerinin gereksiz olduğunu ve ekonomiye darbe vurduğunu dile getirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN