Brezilya'da bir toplu mezar daha: 12 ceset çıkarıldı

Brezilya'da bir toplu mezar daha: 12 ceset çıkarıldı

Brezilya'da gayri resmi milis güçlerinin kontrolündeki bölgede bulunan gizli toplu mezardan şimdiye kadar 12 kişinin ceset çıkarıldı. Rio de Janeiro eyaletinin yaklaşık dörtte biri bu milis güçlerinin kontrolünde bulunuyor.

Brezilya'da emniyet kaynakları, asayişin sağlanması için resmi güvenlik güçlerine destek sağlamak için oluşturulan gayrı resmi milis güçlerinin kontrolündeki bölgede bulunan gizli mezardan şimdiye kadar 12 kişinin cesedinin çıkarıldığını açıkladı.

Çoğu bozulmuş haldeki cesetlerin henüz kimlik tespitinin yapılamadığı ve söz konusu kişilerin suça bulaşmış milis gücü mensuplarının kurbanları olduğu ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

 Eyalet savcılığı, milis güçlerince kaçırılan ve haber alınamayan kişilerin yakınlarına polise başvurmaları çağrısında bulundu.

Bölgede faaliyet gösteren milislerin, geçen yıldan bu yana, işkence ve haraç gibi suçların yanı sıra 50'ye yakın cinayet işlediği tahmin ediliyor. Bu kişilerin faili meçhul cinayete kurban gittikleri ihtimali üzerinde duruluyor.

Güvenlik güçleri hafta başında yaptıkları operasyonlarda söz konusu milis gücüne mensup 43 kişiyi gözaltına almıştı. 

RIO DE JANEIRO/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN