Çoğu kişi bilmiyor! Pimapen pencerelerdeki bu ayarı yaparak doğal gaz faturanızı yarıya indirebilirsiniz

Çoğu kişi bilmiyor! Pimapen pencerelerdeki bu ayarı yaparak doğal gaz faturanızı yarıya indirebilirsiniz

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla enerji maliyetleri tüm dünyada yükseldi. Fakat bu yükselişten en fazla etkilenen ülkelerin başında artan dolar/TL kuru nedeniyle Türkiye geliyor. Bu kış ortalama bir ailenin en az 1500 lira doğalgaz faturası gelmesi bekleniyor. Bu nedenle herkes tasarruf metotlarını öğrenme derdine düştü. İşte bunların en başında gelenlerden biri de PVC pencerelerdeki kışlık-yazlık mod ayarı...

Evinizdeki PVC pencerelerinizin ve kapılarınızın yaz-kış conta ayarını, usta çağırmadan kendiniz yapmanız mümkün. Kış aylarında daha sıkı, yaz aylarında daha gevşek biçimde PVC lastiklerinin konumu ayarlanabiliyor. İşte, Pimapen PVC pencerelerde ve kapılarda kış modu, yaz modu ayarlama...

PVC pencere sistemlerinde yaz-kış ayarı olduğunu biliyor muydunuz? Pakpen, Pimapen gibi isimlendirilen PVC pencerelerde mevsime göre pencere ayarı bulunuyor. Mevsimine göre bu ayarı yaparak, yazın evin daha serin olmasını, kışın daha sıcak olmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede faturalardan tasarruf edebilirsiniz.

PİMAPEN PVC PENCERE YAZ-KIŞ AYARI VİDEOLU ANLATIM

PVC PENCERELERDE YAZ-KIŞ AYARI NASIL YAPILIR?

* Öncelikle pencerenin kilitleme mekanizmasını bulunuz. Bu mekanizma yuvarlak ya da oval bir pim olarak karşınıza çıkar.

* Bulduktan sonra bu pime tornavida ya da alyan anahtarı sokarak silindir kilidi döndürün.

* Silindir kilidin üzerindeki çentik sola (içeri) dönük ise lastik daha fazla sıkılacağı için hava girişi az olacaktır ve ayar kış ayları için uygundur.

* Silindir kilidin üzerindeki çentik ortada ise standart ayar geçerli demektir. Genellikle PVC pencereler standart ayarlı olarak gelir ve bu şekilde dört mevsim kullanılmasında bir sakınca yoktur.

* Silindir kilidin üzerindeki çentik sağa (dışarı) dönük ise bu durum yaz ayları için uygundur.

2-1.jpg

PVC PENCERENİN YAZ MI KIŞ MI HANGİ AYARDA OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Pencerenin pervazı ile birleştiği yere bir kağıt parça koyun. Sonra bu kağıt parçasını çekerek çıkarmayı deneyin. Eğer kağıdı çıkarırken hafif zorlanıyorsanız fakat kağıdı yırtmadan alıyorsanız pencereniz 4 mevsim ayarında demektir. Kağıdı çekerken zorlanmıyorsanız ya da kağıt kendiliğinden düşüyorsa yaz modunda, kağıdı çekmekte aşırı zorlanıyor ve kağıt yırtılıyorsa da pencereniz kış modunda demektir.

Bunun haricinde silindir kilidin üzerindeki çentiğe bakarak da PVC pencerenizin hangi modda olduğunu anlayabilirsiniz.

Çentik sola (içeri) dönük ise kış, sağa (dışarı) dönük ise yaz ayarında demektir. Çentik ortada ve yukarı dönükse standart ayardadır ve dört mevsim kullanılabilir anlamına gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN