Cafeler ne zaman açılacak? Kafelere koronavirüs engeli

Cafeler ne zaman açılacak? Kafelere koronavirüs engeli

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında vatandaşların toplu olarak bulundukları kafeler ve eğlence mekanları kapatıldı. Peki, cafeler ne zaman açılacak? Kafelerle ilgili cevaı merakla beklenen konuları bir araya getirdik…

Sağlık Bakanlığı, 17 Mart itibariyle 81 ilde geçerli kafeler ve eğlence mekanlarının geçici bir süreliğine kapanmasına dair genelge gönderdi. Yasağın başlamasının kafelerin ne zaman açılacağına dair araştırmalar da yoğunlaştı. Peki, cafeler ne zaman açılacak? Ayrıntılar haberimizde…

81 İLDE AYNI ANDA

Genelge ile 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 17 Mart saat 24:00 itibariyle durduruldu.

Sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları, eğitimleri, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri ve toplu olarak vatandaşları bir arada bulunduğu "Taziye Evleri"nin faaliyetleri de durduruldu.

CAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cafelerin ne zaman açılacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen koronavirüs tedbirleri genelgesi kapsamında kafeler 17 Mart 24.00’dan itibaren geçici olarak kapatıldı ve faaliyetleri durduruldu. Kafelerin ne zaman açılacağına dair henüz kesi bir tarih konuşulmuyor. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun vereceği kararlar doğrultusunda kafeler ve diğer kapatılan mekanların ne zaman açılacağı belli olacak.

BERBER, KUAFÖR, GÜZELLİK MERKEZLERİ DE KAPATILDI

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak amacıyla daha önce bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulması için illere genelgeler gönderen İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, alınan tedbirlere ilave olarak bir genelge daha gönderdi.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek genelgede, berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetlerinin21 Mart saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durduruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN