CHP'den hükümete Suudi Arabistan tepkisi: Nedense çıt çıkmıyor

CHP'den hükümete Suudi Arabistan tepkisi: Nedense çıt çıkmıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Suudi Arabistan'da Türk mallarına boykot ve ambargo uygulandığını hatırlatarak "Her konuda konuşan Saray hükümetinden, nedense tek çıt çıkmıyor?" dedi.

CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, AK Parti'nin Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye uyguladığı boykota dair neden konuşmadığını sordu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztrak şunları söyledi:

"Türk mallarına boykot uygulanıyor. Her konuda konuşan Saray hükümetinden, nedense tek çıt çıkmıyor?"

"TÜRK OLAN HİÇBİR ŞEYLE İŞİMİZ OLMAYACAK"

Gazeteci Kaşıkçı’nın iki yıl önce Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledilmesine yönelik tepkilerin ardından Riyad, Türkiye karşıtı tavrını keskinleştirdi. Türk ürünlerinde KDV’yi yüzde 5’ten 15’e çıkaran Suudi yönetimi ambargoyu büyüttü. Son olarak Ticaret Odası Başkanı Ajlan Al-Ajlan “Yatırıma, ithalata, turizme hayır. Türk olan hiçbir şeyle işimiz olmayacak. Bu vereceğimiz en küçük yanıt” paylaşımı yaptı.

screenshot-2.jpg

KARAR geçtiğimiz günlerde 'Suud'a söyleyecek sözümüz yok mu?' diyerek konuyu manşetine taşımıştı.

Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerine karşı başlattığı örtülü boykot, ülkedeki mağazalara taşınmıştı. Vitrinlere, ürün raflarına, "Vatanımı seviyorum, Türk ürünleri satmıyorum" afışi asıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN