CHP'li Kadıgil: Size Devlet Tiyatroları'ndaki bir cinayetin anatomisini anlatacağım

CHP'li Kadıgil: Size Devlet Tiyatroları'ndaki bir cinayetin anatomisini anlatacağım

CHP'li Sera Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a “Size bir cinayetin anatomisini anlatacağım” diyerek Devlet Tiyatroları (DT) dekoratörü Ali Cem Köroğlu’nun koronavirüs nedeniyle nasıl hayatını kaybettiğini anlattı.

CHP Milletvekili Sera Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Ersoy’a, 5 Aralık günü koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden DT dekoratörü Ali Cem Köroğlu’ndan bahsetti.

Meclis’teki konuşmasında Bakan Yardımcısının, Devlet Tiyatroları Genel Müdürünün ve İzmir Devlet Tiyatroları Müdürünün görevden el çektirilmesi gerektiğini söyleyen Kadıgil, “Bu konuşma bittiğinde hemen telefonu kaldırıp bunu yapmanızı istiyorum. Gün sonuna dek; ihmal cinayetinde en küçük bir sorumsuzluğu olan tüm bürokratlarını açığa alındığı ve çok ciddi bir soruşturma açtığınız haberini bekliyoruz. Ali Cem Hoca’nın canının hesabını vermeden kimsenin bu işten kurtulamayacağını tüm Genel Kurul’un önünde, tüm DT sanatçıları adına taahhüt ediyorum!” dedi.

'SİZE BİR CİNAYETİN ANATOMİSİNİ ANLATACAĞIM'

Kadıgil’in konuşması özetle şöyle:

“Size bir cinayetin anatomisini anlatacağım. DT’nin en saygı duyulan tasarımcılarından, en sevilen insanlarından Ali Cem Köroğlu cinayetinin…Devlet Tiyatroları Genel Müdürünün oğlunu tanıştırmam lazım önce. Akın Kurt 2 sene önce mezun olmuş. Ülkenin dört yanındaki genç meslektaşları garson olarak dahi iş bulamazken, bu genç yaşında 3 oyunda birden başrol kapacak kadar yetenekli! İzmir DT’de görevli. Son oyunu ‘Karıncalar-Bir Savaş Vardı.’ Bu oyun sadece prömiyer yaptı. Ancak meğer başrolümüz covidmiş. Ertesi gün testi pozitif çıktı. Sonra ekipten 1 değil 5 değil tam 19 kişi covid oldu. Durumu ağır olanlar var. Ali Cem Köroğlu öldü. Kardeşi hala hastanede.”

Kadıgil, sözlerini Köroğlu’nun hayatını kaybetmesine neden olan süreci kronolojik olarak anlatarak devam etti:

“18 Kasım Çarşamba: DT Genel Müdürünün eşi, oğlunun prömiyeri için Ankara’dan İzmir’e geldi. Oğlu ile aynı evde kalmaya başladı.

21 Kasım Cumartesi: DT Genel Müdürünün korona testi pozitif çıktı.

24 Kasım Salı: ‘Karıncalar’ isimli müdürün oğlunun tek kişilik oyunun prömiyeri yapıldı. 700 km yol gelen ve oğluyla aynı evde kalan anne nedense prömiyeri, izlemeye gelmedi.

25 Kasım Çarşamba: Başrol oyuncusu oğlunun testi pozitif çıktı.

25 Kasım Çarşamba: İzmir DT sahne kapattı.

26 Kasım Perşembe: Ali Cem Köroğlu’nun testi pozitif çıktı. Devam eden günlerde kendi imkânlarıyla test yaptıran diğer 19 sahne emekçisinin de.

5 Aralık Cumartesi: Ali Cem Köroğlu vefat etti.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN