Çin'de Müslümanlara saldırı: Camiyi taşladılar

Uygur Türklerine uyguladığı sistematik işkencelerle gündeme gelen Çin'de bir grup Çinli camiye saldırdı. Görüntülerde Çinlilerin camiye taşlar ve sopalarla saldırdığı görülürken olay yerinde polis olmaması dikkat çekti.

Uygur Türklerine yönelik işkencelerine uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere rağmen devam eden Çin'de sosyal medyada paylaşılan yeni görüntüler tepkilere neden oldu.

Çin'in Çinghay eyaletinde kaydedildiği iddia edilen görüntülerde bir grup Çinli, ellerinde taşlar ve sopalarla bir camiye saldırıyor. Paylaşılan görüntülerde duvarların da yıkıldığı görülürken olay yerinde hiçbir polisin olmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

ABD'DEN ÇİN'E İNSAN HAKLARI TEPKİSİ

Öte yandan ABD'nin insan hakları konusunda küresel rolünü yeniden savunacağını belirten Başkan Joe Biden, dünyadaki azınlıklara yönelik koruma sağlamak için uluslararası toplumla birlikte çalışacağını söyledi.

Biden, "Çin bir dünya lideri olmak ve diğer ülkelerin güvenini kazanmak için çok uğraşıyor" dedi. Temel insan haklarına aykırı faaliyetlerde bulundukları sürece, bunu yapmanın onlar için zor olacağını belirten Biden, "ABD ve Çin'in başlıca stratejik rakip olduğu açık." ifadelerini kullandı.

Biden, Pekin'in Hong Kong üzerindeki baskısı, Sincan'daki tutukevleri ve Tayvan da dahil olmak üzere Asya'da giderek artan eylemleri gibi zorlayıcı ve haksız ticaret uygulamaları konusundaki endişelerini dile getirdi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Doğu Türkistan'daki Uygur halkına yönelik uyguladığı baskı ve şiddet politikaları nedeniyle küresel çapta eleştiri alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN