Dehşete düşüren araştırma: Bebek mamalarında yok yok...

Dehşete düşüren araştırma: Bebek mamalarında yok yok...

Bebek mamaları üzerinde yapılan testlerde ortaya çıkan gerçekler tüyleri diken diken etti. Organik etiketli bebek mamalarında bile arsenik, kurşun gibi kimyasal metaller bulundu.

''Healthy Babies Bright Futures'' adlı kar amacı gütmeyen kuruluş bebek mamaları üzerinde yaptığı testlerin sonuçlarını açıkladı. Organik bebek mamalarında dahi ağır kimyasallar tespit ettiklerini açıklayan kuruluş organik olduğu duyurulan bebek mamalarında bile beyin gelişimini etkileyen kimyasallar bulunduğunu duyurdu. Açıklamada eveynlere işlenmemiş meyve ve sebzeleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

bebek-mamalari.jpg

MAMALARDA ARSENİK VE KURŞUNA RASLANDI

Araştırma çerçevesinde mama şirketlerinden sadece dördü; Gerber, Beech-Nut, Earth’s Best Organics üreticisi Hain Celestial ve Happy Family Organics üreticisi Nurture Inc. verilerini komite ile paylaştı.

Uzmanlar, bebek mamalarına eklenen vitamin ve mineraller sırasında arsenik, kurşun gibi kimyasal maddelere rastlandığını tespit etti.

Tüketici Raporları adlı sivil toplum kuruluşunda kıdemli uzman Michael Hansen, beyinleri gelişmekte olan bebekler için mamalardaki zehirli kalıntıların gelişime ne yönde zarar verebileceği konusunda endişeli olduğunu, ileride davranış sorunları gibi belirtilerin görülebileceğini ifade etti. 

Hansen, çocuklarının beslenmesinde ebeveynlere işlenmemiş meyve ve sebzeleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bebekler için sadece pirinçle yapılan mamalar yerine tahıl bazlı mamaların tercih edilmesini önerdi. 

FDA'dan yapılan açıklamada, gıda ürünlerinde kimyasallara maruz kalınmasının dikkate alındığı ve bebek maması üreticilerinin arseniği azaltma konusunda ilerleme gösterdiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN