Dosta vefa

Dosta vefa

Şair, yazar, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan anısına 2. kez düzenlenen ödüller sahiplerini buldu. D. Mehmet Doğan Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü’ne, geçen yıl vefat eden KARAR yazarı Asım Gültekin ise Jüri Vefa Özel Ödülü’ne layık görüldü.

SALİHA SULTAN | KARAR

Şair, yazar, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucusu merhum Mehmet Akif İnan anısına düzenlenen ‘Mehmet Akif İnan Ödülleri’nin sahipleri açıklandı. 2’ncisi verilen ödüllerde D. Mehmet Doğan’a ‘Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü’, Temmuz 2020’de vefat eden KARAR yazarı Asım Gültekin’e ise ‘Jüri Vefa Özel Ödülü’ layık görüldü. 

Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından organize edilen ‘Mehmet Akif İnan Ödülleri’nin bu yılki sahipleri açıklandı. Ödüllerde ‘Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü’ yazar D.  Mehmet Doğan’a, ‘Çalışma Hayatı ve Emek Ödülü’ Fatma İçuz’a, ‘Başarı ve Teşvik Ödülü’ Özdemir Bayraktar’a, ‘Uluslararası Değer Ödülü’ Raid Salah’a, ‘Üstün Hizmet Ödülü’ ise Recai Kutan’a layık görüldü. ‘Jüri Vefa Özel Ödülü’ ise 22 Temmuz 2020’de vefat eden KARAR yazarı Asım Gültekin’e verildi. 

Ödül toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı konuşmada “Biz, sendikamızın, konfederasyonumuzun kurucusu, şair, mütefekkir, iman ve aksiyon adamı Mehmet Akif İnan ağabeyimizin tanımıyla ‘köklerini medeniyetimizde olan soylu mücadelemizi, adil şahitlik çerçevesinde geleceğe taşımak için’ var gücümüzle çalışıyoruz. Biz, tam da bu noktada, öncülerle gelecek arasında bir köprü vazifesi gördüğümüzün bilincindeyiz.

Çağa şahitlik, çağın hafızası olmak demektir. Öncülerimizin vasiyetine de uyarak, asla hırsa kapılmadan ama sorumluluklarımızla yani kulluğumuzla şekillenmiş azmimizi hep diri tutup, insan ve insanın en saf eylemi olan emek mücadelesini en güçlü şekilde sürdürüyor, bu soylu eylemimizi de adil hafızaya naklediyoruz”  dedi. 

ma.jpg

‘HEM AĞABEYİMİZ HEM DAVA ARKADAŞIMIZDI’ 

Ödül toplantısına online katılan Doğan, kendisine verilen ödülle ilgili yaptığı konuşmada Âkif İnan’ı, ‘fikirleri, idealleri, mücadelesi olan bir şahsiyet’ olarak tanımlayarak, şunları söyledi:  “Bu kimliği ile güçlü bir sivil toplum kuruluşunun temelini attı.  Bu anlamda, Memur Sen’in kurulması ve başkanlığını Mehmet Âkif İnan’ın üstlenmesi çok mühim bir hadisedir.

Memur-Sen’i diğer sendikalardan farklı kılan da budur. Çünkü bilinen, tanınan, ünlü bir dava ve fikir adamı tarafından kurulmuş, fikir temelli bir sendikadır. Memur-Sen onun fikirleri, idealleri istikametinde yürüdükçe güçlü olmaya devam edecektir. Âkif İnan, yazar camiasında ‘ağabey’ olarak bilinir. O bizim ağabeyimiz olduğu kadar, dava ve mücadele arkadaşımızdı; her zaman omuz omuza idik.”

Doğan sözlerine “Onun adını taşıyan bir ödüle layık görülmekle iftihar ediyorum” devam ederek  “Beni bu vesileyle hatırlayanlara, ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. Bir kalem emekçisinin yarım asrı geçen mesaisinin takdir edilmesi elbette bir kadirşinaslıktır. Kadir bilenlerin kadri bilinir, diyorum. Bugün ödüle layık bulunan arkadaşlarımıza da tebriklerimi sunuyorum” diye konuştu.

Programa Mehmet Akif İnan Vakfı Başkanı Ahmet Özer, Mehmet Akif İnan’ın kızı Banu İnan ve kardeşi Dr. Ahmet İnan, ASBÜ Rektörü ve Akif İnan Ödülleri Jüri Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş gibi isimler katıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN