23 yıl sonra ilk olacaktı, Macron ziyaretini erteledi! Fransa'da isyan dördüncü gününde

23 yıl sonra ilk olacaktı, Macron ziyaretini erteledi! Fransa'da isyan dördüncü gününde

Fransa polisi tarafından öldürülen 17 yaşındaki Cezayir asıllı Nahel M.'nin cenazesi için ailesi ve arkadaşları hazırlık yaparken; ülkenin çeşitli şehirlerinde, çok sayıda polisin görevlendirilmesine ve bin 311 kişinin gözaltına alınmasına rağmen, dördüncü gece boyunca isyan ve yağma devam etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 23 yıl sonra bir ilke imza atacağı Almanya seyahatinin ertelenmesine yol açan protestolarda şimdiye kadar 2 bin 400 kişi gözaltına alındı.

Fransa İçişleri Bakanlığı, ülkedeki şiddet olaylarına karşı 45 bin polis memurunun görevlendirildiğini belirterek, ülke genelindeki gözaltılarla ilgili yeni bir sayı açıkladı. Salı günü başlayan ayaklanmanın dördüncü gecesinde bin 300'den fazla kişiyi gözaltına alan Fransa polisi, dört gündür devam eden protestolarda toplam 2 bin 400 kişiyi gözaltına almış oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ebeveynlere çağrı yapmasına rağmen, genç göstericilerle polis arasındaki sokak çatışmaları devam etti. Yetkililere göre ülkede 2 bin 500'den fazla yangın çıktı ve mağazalar yağmalandı.

7281181.jpg

"İÇ GÜVENLİK DURUMU" NEDENİYLE 23 YIL SONRA GELEN ZİYARET ERTELENDİ

AP'de yer alan habere göre, Fransa'daki şiddet, Macron'un uluslararası taahhütlerine zarar veriyor. Almanya Cumhurbaşkanlığı, Macron'un Almanya'ya yapacağı ziyareti ertelemek için aradığını açıkladı. Pazartesi günü resmi olarak başlaması planlanan bu gezide Macron, Berlin ve diğer iki Alman şehrini ziyaret ederek, 23 yıl sonra ilk defa bir Fransa Cumhurbaşkanı'nın Almanya'ya yapacağı resmi ziyaret ertelenmiş oldu.

7281401.jpg

Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi, "iç güvenlik durumu göz önüne alındığında, Cumhurbaşkanı'nın önümüzdeki günlerde Fransa'da kalmak istediğini" belirtti.

7281947.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN