AB göç krizinin çözümünü Türkiye'de arıyor: Almanya'nın ardından Yunanistan da 'yeni anlaşma' istedi

AB göç krizinin çözümünü Türkiye'de arıyor: Almanya'nın ardından Yunanistan da 'yeni anlaşma' istedi

AB ülkeleri göç kriziyle mücadele etmeye çalışırken, Almanya İçişleri Bakanı Faeser'in ardından Yunanistan Göç Bakanı Kairidis de, 2016'da AB ile Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşmasının yenilenmesini ve genişletilmesini istediklerini açıkladı.

Avrupa'da tırmanan göç krizi bölgenin başlıca gündemi haline gelirken, üye ülkeler de çözüm konusunda art arda Türkiye'yi işaret etmeye başladı. Dün Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in, Türkiye ile daha yakın işbirliği yapılması ve AB-Türkiye göç anlaşmasının güncellenmesi gerektiğini açıklamasının ardından Yunanistan'dan da benzer bir açıklama geldi.

1-003.jpgAlmanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Yunanistan Göç Bakanı Dimitrios Kairidis, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2016 imzalanan göç anlaşmasının yenilenmesini arzu ettiklerini ifade etti. Yunan resmi televizyon kanalı ERT'ye bir açıklama yapan Kairidis, "Bir anlaşma istiyoruz. Hava olumlu" diyerek "Anlaşma Avrupa ile Türkiye arasında olacak. Bu, Avrupa ile Türkiye arasında bir sorun" ifadelerini kullandı.

'ANLAŞMAYI GENİŞLETELİM'

Yunan Bakan, hedeflerinin Yunanistan'ın inisiyatifiyle 2016 yılında imzalanan anlaşmayı iyileştirmek ve "genişletmek" olduğunu ve bunu yapmanın da dolaysız bir biçimde ülkesinin çıkarına olduğunu söyledi.

1-004.jpgYunanistan Göç Bakanı Dimitrios Kairidis

Kairidis konunun 7 Aralık tarihinde Selanik'te düzenlenecek Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi toplantısında gündeme getirileceğini söyledi.

AB İLE TÜRKİYE'NİN 'MÜLTECİ' ANLAŞMASI NEDİR?

2015'te Suriye iç savaşından kaçan yüz binlerce sığınmacının Avrupa'ya gelmesi üzerine Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 18 Mart 2016 tarihinde bir mülteci anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma uyarınca Ankara, Türkiye üzerinden Ege'deki Yunan adalarına düzensiz geçiş yapan sığınmacıları geri almayı ve insan kaçakçılarıyla mücadele etmeyi kabul etmişti. Karşılığında da Türkiye'ye AB tarafından maddi yardımda bulunulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN