ABD Büyükelçiliği'nden Karkamış saldırısına kınama

ABD Büyükelçiliği'nden Karkamış saldırısına kınama

Terör örgütü PKK/YPG Gaziantep'in Karkamış ilçesini roketlerle ile saldırdı. Yerleşim merkezine beş roket isabet ederken üç okul ve iki ev hasar gördü. Biri öğretmen biri çocuk üç kişi yaşamını yitirdi. Gerçekleşen roketli saldırı için ABD Büyükelçiliği, bir kınama mesajı yayımladı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye'den PKK/YPGli terör örgütleri tarafından roketli saldırı düzenlendi. Üç kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda 10 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölen kişilerden birinin öğretmen, birinin ise çocuk olduğu açıkladı. İlçede eğitime 1 gün ara verildi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN TAZİYE

ABD Büyükelçiliği'nden Gaziantep'te gerçekleşen roket saldırısı için taziye ve kınama mesajı geldi. Elçilikten yayımlanan resmi açıklamada, "ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Temsilciliği olarak, bugün Karkamış’ta üç masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı yas tutan Türk halkına katılıyoruz. Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN