Adım adım kıyamete gidiyoruz! İlk şey gerçekleşti... o canlı öldü

Adım adım kıyamete gidiyoruz! İlk şey gerçekleşti... o canlı öldü

İnsanlar doğadaki canlıları teker teker yok etmeye devam ederken, kıyamet alametleri de sırasıyla gerçekleşiyor. O canlı türünün dünya üzerinden yok olması, büyük felaketin habercisi olarak tanımlandı.

İnsan oğlunun doğaya verdiği zararlar bitmiyor. Hayvanların doğal yaşam alanlarını düşünmeden bilinçsizce hareket eden insanlar, birçok canlı neslini tehlikeye atarken ne yazık ki korkulan oldu. Doğada o hayvan türünün neslinin tükenmesi kıyamet alameti olarak görüldü.

ENDÜLÜS DAĞLARI ARTIK BOMBOŞ KALDI

Yüzyıllardır, İspanya'nın güneyinde bulunan Endülüs sıradağlarında kurtlar dolaşıyordu. Fakat, yıllar içinde yaşanan nüfus düşüşü sonrasında bölgedeki kurtların neslinin tükendiği tespit edildi.

2003 yılında bölgesel hükümet, türleri izlemek ve yerel halk ile özellikle de çiftçilerle çatışmayı engellemek için kurt popülasyonunda nüfus sayımı yapmaya başlamıştı.

yeni-proje-8.jpg

Bu doğrultuda, hükümetin çevre departmanı yayımladığı raporda, koruma altında olmasına rağmen, 2020 yılından bu yana Endülüs'te canis lupus signatus kurt türünün varlığına dair hiçbir belirti olmadığını açıkladı.

2010 senesine kadar bölgede, birçoğu Sierra Morena'da olacak şekilde, 56 kişilik gruplardan oluşan 6-8 kurt sürüsü olduğu düşünülüyordu.

yeni-proje-7.jpg

Araştırmacılar, "Bu kötü bir haber ve İspanya'nın geri kalanındaki kurtlardan fiziksel ve genetik olarak izole olma, habitat kaybı, kaçak avlanma ve yasadışı avlanma nedeniyle tehdit altında olan Güney İspanya'daki mevcut birkaç kurt sürüsünün olumsuz eğilimini doğruluyor" ifadelerini kullanıyor.

İspanya'da bulunan Dünya Yaban Hayatı Fonu'nun koruma koordinatörü Suarez; "Endülüs'teki utanç verici kurt kaybı, bölgesel hükümetin koruma önlemlerini benimseme konusundaki siyasi irade eksikliğiyle doğrudan bağlantılıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN