Almanya'da camiye taşlı saldırı

Almanya'da camiye taşlı saldırı

Almanya'nın Siegburg şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı Merkez Camisi’nin, kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradığı kaydedildi. Saldırıda herhangi bir kayıp bildirilmezken, camide maddi hasar meydana geldi.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Siegburg şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Merkez Camisi, kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı.

Yerel saatle 23.09'da düzenlenen saldırıda yaralanan olmazken camide maddi hasar meydana geldi.

3-002.jpg

DİTİB Siegburg Merkez Camisi Dernek Başkanı Turan Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, camiye taşla saldıran 4 kişi hakkında polise suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

‘SALDIRGANLAR KAÇTI’

Caminin ana giriş kapısındaki güvenlikli camların da kırıldığını aktaran Kaplan, daha sonra saldırganların kaçtığını belirtti. Son dönemlerde camilere yönelik artan saldırılardan duyduğu üzüntüyü ifade eden Kaplan, cami yönetimi ve cemaati olarak endişe duyduklarını kaydetti.

2-006.jpg

Kaplan ayrıca, saldırıya dair güvenlik kamerası görüntülerini polisle paylaştıklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN