‘Casus balon’ krizi büyüyor: Çinli yetkili ‘ABD bizim hava sahamıza 10’dan fazla gönderdi’ dedi

‘Casus balon’ krizi büyüyor: Çinli yetkili ‘ABD bizim hava sahamıza 10’dan fazla gönderdi’ dedi

ABD ve Çin arasında haftalardır süren ‘casus balon’ krizi büyüyor. ABD’nin Çin’e ait balonu düşürmesinin ardından açıklama yapan Çinli bir yetkili, “ABD bizim hava sahamıza 10’dan fazla balon gönderdi” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında balon krizi yaşanıyor. Çin’in ‘sivil bir meteoroloji balonu’ dediği hava aracını ‘casus balonu’ olarak nitelendiren ABD’nin savaş uçakları geçtiğimiz hafta balonu düşürürken, Çin tarafından sürpriz bir açıklama geldi.

‘ONAYIMIZ OLMADAN…’

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, "ABD'nin diğer ülkelerin hava sahasına yasa dışı olarak girmesi de alışılmadık bir durum değil. Yalnızca geçen yıldan bu yana ABD balonları, Çinli yetkililerin herhangi bir onayı olmaksızın yasadışı bir şekilde Çin üzerinde 10 defadan fazla uçtu" dedi.

‘DETAYLARI ABD’YE SORUN’

Çin'in bu iddia edilen yasa dışı geçişlere nasıl yanıt verdiği sorulduğunda bakanlık sözcüsü Wang, Pekin'in “bu olayları ele almasının sorumlu ve profesyonel olduğunu" söyledi ve “ABD yüksek irtifa balonlarının Çin hava sahasına yasa dışı olarak girmesi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, ABD tarafına başvurmanızı öneririm” diye ekledi.

Hafta sonu, Çin devletine bağlı medya, ülkenin doğu kıyısı açıklarında tanımlanamayan bir cismin tespit edildiğini ve ordunun onu düşürmeye hazırlandığını bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN