‘Casus balon’ krizinin yankıları sürerken… Kanada üzerinde ‘tanımlanamayan bir cisim’ vuruldu

‘Casus balon’ krizinin yankıları sürerken… Kanada üzerinde ‘tanımlanamayan bir cisim’ vuruldu

Haftalardır ABD ve Çin arasında çıkmaza neden olan balon krizi sürerken, Kanada Başbakanı Trudeau, ABD güçlerine ait bir uçağın hava sahasında tanımlanamayan bir cismi düşürdüğünü söyledi.

Son bir haftada ABD hava sahasında düşürülen tanımlanamayan üçüncü cisimle ilgili konuşan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada ve Amerika hava sahasını koruyan Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı'na (NORAD) bağlı ABD F-22 savaş uçağının ülke hava sahası üzerinde tanımlanamayan nesneyi Yukon kenti üzerinde düşürdüğünü belirterek "Kanada hava sahasını ihlal eden tanımlanamayan bir cismin düşürülmesi emrini verdim" diye kaydetti.

‘SİLİNDİR ŞEKLİNDE’

Başbakan Trudeau, Cumartesi öğleden sonra ABD başkanı Joe Biden ile görüştüğünü ve Kanada kuvvetlerinin nesneyi bulup analiz edeceğini söyledi. Kanada Savunma Bakanı Anita Anand, silindir şeklinde olduğunu söylediği nesnenin ne olduğu hakkında bilgi vermedi.

NORAD, saatler sonra, ABD'nin batısındaki Montana eyaleti üzerindeki hava sahasında ‘radar anormalliği’ tespit edilmesinin ardından geçici olarak kapatıldığını, ancak inceleme için gönderilen savaş uçakları tarafından herhangi bir nesne bulunmadığı söylendi.

CASUS BALONDAN BİR HAFTA SONRA

Savaş uçakları, geçen hafta ABD ve Kanada'nın üzerindeki hava sahasında toplam üç cismi düşürdü. Son olay, ABD ordusunun Alaska hava sahasında bulunan başka bir hava nesnesini düşürmesinden 24 saat sonra gerçekleşti. ABD’ye ait F-22 savaş uçağı, eyaletin kuzey kıyısında nesneyi düşürmüştü.

Kanada ve Alaska üzerindeki nesnelerden önce, ABD ordusu, 4 Şubat'ta Güney Carolina kıyılarında Çin’e ait bir casus balonu düşürdü. Çinli yetkililerin bunun hava durumu araştırmak için kullanılan sivil bir balon olduğunu söylemesine rağmen, ABD'li yetkililer balonun iletişimi yakalayabilen ve coğrafi konum belirleyebilen ekipman taşıdığını söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN