Hollanda'dan Ukrayna'ya İHA desteği

Hollanda'dan Ukrayna'ya İHA desteği

Hollanda Savunma Bakanı Kasja Ollongren yaptığı açıklamada, Hollanda'nın Ukrayna'ya Rusya'ya karşı savunması için insansız hava araçları sağlamaya başladığını söyledi. Hollanda ayrıca Letonya liderliğindeki koalisyonda yer alacağını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken işgale uğrayan ülkeye yeni bir destek geldi. Hollanda Savunma Bakanı Kasja Ollongren yaptığı açıklamada, Hollanda'nın Ukrayna'ya Rusya'ya karşı savunması için insansız hava araçları sağlamaya başladığını söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Ollongren, "Size tam sayıyı söyleyemem ama Ukrayna'ya daha önce de insansız hava araçları gönderdik" dedi.

KOALİSYONDA HOLLANDA DA YER ALACAK

Letonya, Kiev'in insansız hava aracı cephaneliğini güçlendirmek için birlikte çalışacak yaklaşık 20 ülkeden oluşan bir koalisyon kuruyor. Şu anda Birleşik Krallık ve İsveç dahil olmak üzere sekiz üye bulunmaktadır. Hollanda, 14 Şubat'ta Ukrayna'ya gelişmiş askeri İHA teknolojisi sağlamak amacıyla Letonya liderliğindeki koalisyonda yer alacağını duyurdu.

Verdiği röportajda Ollongren, "Elbette bu drone koalisyonunun çok önemli olduğunu düşünüyorum, çünkü artık güçlerimizi birleştireceğiz, bu da drone sayısını artırabileceğiz ve bunları Ukrayna'nın ihtiyaçlarına göre belirleyebileceğimiz anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

İHA'lar Ukrayna'nın savaş alanındaki teknolojik yeteneklerini güçlendirerek Rus insan gücünü alt etme stratejisinin önemli bir parçası. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 6 Şubat'ta Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin insansız hava araçlarına ayrılmış ayrı bir şubesinin kurulmasına yönelik bir kararnameyi imzaladı.

UKRAYNA'YA F-16'LAR YOLDA

Ollongren Kiev'e gelişmiş silah sistemleri sağlamayı amaçlayan diğer gruplara katılımı göz önüne alındığında, Hollanda'nın bu koalisyona katılmasının mantıklı olduğunu söyledi.

Hollanda, Ukrayna için F-16 savaş uçakları odaklı koalisyonun kurulmasına Danimarka ile birlikte öncülük etti. Hollanda, Şubat 2024 itibarıyla Ukrayna'ya 24 adet F-16 gönderme sözü vermişti. Ollongren, jetlerin ilk transferlerinin bu yıl gerçekleşeceğinden emin olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN