Brexit'in laneti: İngiltere'ye başbakan dayanmıyor

Brexit'in laneti: İngiltere'ye başbakan dayanmıyor

Brexit İngiltere yönetimini siyasi istikrarsızlığa sürükledi. İngiltere'nin 6 yıl önce AB'den çıkma kararı almasının ardından 4 başbakan görevi bırakmak zorunda kaldı. Brexit'in yolunu açan eski Başbakan Cameron referandumun ardından hemen istifa etmiş yerine gelen May ve ondan sonra gelen Johnson istifa etmişti. Johnson'dan sonra 45 gün önce göreve gelen Truss'ın görevi de 6 haftada sona erdi.

Kısa bir süre önce göreve gelen ve partisi içindeki desteği büyük oranda kaybeden İngiltere'nin 3. kadın başbakanı Liz Truss'ın bir süredir istifa edeceğine yönelik iddialar gündeme gelmişti. Eylül ayında koltuğu Boris Johnson’dan alan Liz Truss bugün öğle saatlerinde Downing Street'teki Başbakanlık Konutu önünde bir konuşma yaptı. Truss, konuşmasında geçen ayki mini bütçenin ardından İngiltere’yi saran ekonomik kaosa atıfta bulundu. Truss, Muhafazakar Parti’yi bölen ekonomi programı nedeniyle başbakanlıktan istifa ettiğini söyledi. Böylelikle Truss’ın başbakanlık görevi 45 günde sona ermiş oldu.

İSKOÇYA SORUNUYLA DA UĞRAŞIYOR

İngiltere’nin yeni başbakanının iki hafta içerisinde partide yapılacak oylama sonucu belirleneceği açıklanırken İngiltere'nin başını ağrıtacak yeni gelişmeler de yaşanmaya başladı. Brexit sonrası İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılıp AB'ye girmek isteğinin arttığı öğrenildi. Birleşik Krallık, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın yanında İskoçya sorunuyla da uğraşıyor.

İNGİLTERE YÖNETİMİNDE SİYASİ İSTİKRARSIZLIK YAŞANIYOR

Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması referandumu Brexit'in yolunu açan İngiltere Başbakanı David Cameron, Brexit kabul edilince istifa etmişti. Daha sonra göreve gelen Theresa May ve Boris Johnson'un istifalarının ardından altı hafta önce göreve gelen Liz Truss da istifa etti. Liz Tuss, İngiltere Kralı 3. Charles'ı istifası hakkında bilgilendirdiğini kaydetti. İngiltere yönetimi Brexit sonrası siyasi istikrarsızlığa sürüklenirken başbakanların ömrü de kısa sürüyor.

JOHNSON GERİ Mİ GELİYOR?

İngiliz hükümeti, 23 Eylül'de ülkede toplam 45 milyar sterlini bulacak vergi indirimlerinin uygulanmasına hazırlanıldığını açıklamıştı. Telegraph'taki habere göre, 7 Temmuz'da iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden eski Başbakan Johnson'ın, görevini bıraktığını açıklayan Truss'un yerini almak için parti içerisindeki başbakanlık yarışına katılacağı iddia edildi.

Öte yandan ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, acil genel seçimlere gidilmesi çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN