Kraliçe Elizabeth hastaneye kaldırıldı

Kraliçe Elizabeth hastaneye kaldırıldı

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in sağlığı konusunda endişe edilmesi ve doktorlarının tavsiyesi üzerine tıbbi gözetim altında tutulduğu bildirildi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, hastaneye kaldırıldı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, doktorların sabah saatlerinde 96 yaşındaki Elizabeth'in sağlığından endişe duyduklarını ve tıbbi gözetim altında tutulmasını tavsiye ettikleri söylendi.

Saraydan yapılan açıklamada, "Kraliçe rahat bir durumda ve Balmoral'da kalıyor" denildi. Bir saray kaynağı, en yakın kraliyet üyelerinin acilen bilgilendirildiğini ve hükümdarın öldüğü yönündeki söylentilerin önemsenmemesi gerektiğini söyledi.

AİLESİ YANINA GİDİYOR

Oğlu Prens Charles ile eşi Camilla ve torunu Prens William'ın Balmoral'a gitmek üzere yola çıktığın öğrenildi. Dün doktorları tarafından dinlenmesi tavsiye edilen Kraliçe, kraliyet danışma meclisiyle planlanan sanal toplantıyı iptal etmek zorunda kaldı.

Önceki gün Kraliçe, İskoçya'daki evi Balmoral Kalesi'nde, yeni İngiltere Başbakanı Liz Truss'ı ağırlamıştı. Kraliçe, 70 yıllık taht hayatında ilk kez yeni başbakanı Londra'da karşılamamış, başbakan İskoçya'ya gitmişti.

Truss, Elizabeth'in hastaneye kaldırılmasının ardından tüm ülkenin bu haberden dolayı üzüntü duyduğunu söyledi. Kraliçe bir süredir sağlık problemleri yaşıyor, yürüme güçlüğü nedeniyle baston kullanıyordu. Tahtın birinci sırasındaki varisi olan oğlu Prens Charles bir süredir Kraliçe'nin görevlerini yerine getiriyordu.

'AİLENİN İSKOÇYA'YA GİDİŞİ DURUMUN CİDDİYETİNİ GÖSTERİYOR'

BBC Kraliyet Muhabiri, kraliçenin hastaneye kaldırılmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Daha önce görmediğimiz ölçüde ciddi bir durum olduğu anlaşılıyor. Buckhingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada kullanılan dil, Kraliçe'nin sağlığı konusunda doktorların kaygılı olduğunun vurgulanması, ailenin önde gelen üyelerinin derhal Balmoral'a hareket etmeleri hep bunun işaretleri. Saray'dan açıklama beklenmiyor çünkü geleneklere göre Kraliyet Ailesi'nin önemli üyelerinin sağlık durumları hakkında bilgi verilmez."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN