Libya'da sel hayatı felç etti: Felaketin geliş anına dair yeni görüntüler

Libya'nın doğusundaki sel felaketinde ölenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ederken yaşanan olaylara dair yeni görüntüler de ortaya çıkıyor. Selin Derne kentini vurduğu anlar kameralara yansıdı.

Libya'nın doğusunda geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağışlar ve 2 barajın çökmesi sonucu meydana gelen sel felaketi Derne kentinde büyük yıkıma neden oldu. Bölgedeki barajın çökmesi sonucu şehrin sular altında kaldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, sel sularının saniyeler içinde hızla ilerlediği ve nehre dönüşen sokaktaki onlarca aracı sürüklediği görülüyor.

CAN KAYBI 11 BİN 300'E YÜKSELDİ

Ülkenin kızılayı tarafından yapılan açıklamada ise sel felaketinden en çok etkilenen Derne kentinde can kaybının 11 bin 300'e yükseldiği, 10 binden fazla kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kentte can kaybının 20 binleri bulacağından endişe ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir