Londra'da anma törenine silahlı saldırı: 2'si çocuk 5 yaralı

Londra'da anma törenine silahlı saldırı: 2'si çocuk 5 yaralı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir anma töreni sırasında katılımcılara ateş açıldı, saldırıda 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir anma töreni sırasında, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından katılımcılara ateş açıldı. Polisin yaptığı açıklamada Euston'da, tren istasyonunun çevresinde gerçekleşen anma töreninin yapıldığı kilisenin yakınında hareket halindeki bir araçtan açılan ateşte 7 ile 12 yaşlarındaki 2 kız çocuğu ve 3 kadın yaralandı.

Olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan 7 yaşındaki çocuğun hayati tehlikesinin sürdüğü, bacağından hafif yaralanan diğer çocuğun ise taburcu edildiği belirtildi. Saldırıda yaralanan 41, 48 ve 54 yaşlarındaki 3 kadının ise hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Komiser Ed Wells yaptığı açıklamada, "Hiçbir bir silahlı saldırı olayı kabul edilemez ancak bugün öğleden sonra meydana gelen silahlı saldırıda aralarında 2 çocuğun da bulunduğu birden fazla kişinin yaralanması şok edici. Korkunç saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor" ifadesini kullandı. Polis, olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. CCTV kayıtlarının inceleneceği soruşturmada, polis ayrıca olayla alakalı bilgisi olanlara 'iletişime geçme' çağrısında bulundu.

Aziz Aloysius Roma Katolik Kilisesi'nde anma törenini yapan Peder Jeremy Trodd, töreninin geçtiğimiz yıl bir ay ara ile ölen anne Fresia Calderon ve kızı Sara Sanchez için düzenlendiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN